XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/10/08/utfelujitasok-sora-zajlott-2009-ben/

Témák A-Z

Útfelújítások sora zajlott a kerületben 2009-ben

ARCHÍV | 2009. október 08. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Útfelújítások 2009Lendületesen folytatódott az idén a kerületi útfelújítási program, amelynek keretében 2009-ben huszonhét utca egy része vagy egésze került sorra. A többi között burkolati munkát végeztek a Raoul Wallenberg utcában, s ennek hivatalos átadásával zárult az idei projektsorozat. – Mindent egybevéve egymilliárd forintnyi műszaki tartalommal gyarapodott a kerület, ide értve a Hollán Ernő utca sétálóutcává alakítását és más beruházásokat – összegezte az eredményeket a polgármester. Útfelújításokra összesen 8,4 kilométernyi szakaszon került sor, ez 458 millió forintot emésztett fel. A kiadások 44 százalékát pályázati forrásból fedezte a helyhatóság, hiszen az állam az útfelújításokra költött minden forinthoz pályázati úton újabb egy forintot tett hozzá.

Noha a központi költségvetés kiegészítése jövőre megszűnik, a XIII. kerületben mégis folytatódik az útfelújítási program. A következő évben a Nővér utca, a Menyasszony utca, a Kresz Géza utca és a Pozsonyi utca kerül sorra, s a tervek szerint sétálóutcává alakítják a Vígszínház melletti Ditrói Mór utcát.

Az idén a közlekedés jobbá tétele érdekében a felújítások mellett egy sor más lépést tett a kerület. Tizennégy utcában jelöltek ki egyirányú közlekedést, négy helyszínen pedig sebességmérőt szereltek fel, amivel ma már tucatnyi helyszínen vált lehetővé, hogy a haladási tempó nagyságának kijelzésével figyelmeztessék az autósokat, ha azok túllépnék a megengedett határt.

Bővült a kerékpárút-hálózat, méghozzá négy kilométerrel, s ennek köszönhetően a Rákospataktól a felső rakpartig szabályosan kialakított sávban haladhatnak a kétkerekűvel közlekedők. Ehhez kapcsolódva harmincöt kerékpártámaszt helyeztek el az új szakasz közelében, hogy szükség esetén legyen hol leállítaniuk biciklijeiket az azokkal közlekedőknek. A szociális hálózat közreműködésével pedig huszonöt kerékpárt állítottak üzembe, amelyet ingyenesen kölcsönözhetnek ki az itt élők.

A Raoul Wallenberg utcai átadás alkalmából vehették át nyereményüket a polgármestertől azok, akik egy kerékpáros versenyen helyezést elérve biciklivel gazdagodtak. Ennek köszönhetően három fiatal kerekezhetett haza.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj