XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/01/15/elhunyt-magyar-janos/

Témák A-Z

Elhunyt Magyar János

ARCHÍV | 2010. január 15. - Frissítve Egyéb

Magyar János élethivatásának a katonai pályát választotta. Szakmai sikereit szorgalmának, ismeretei folyamatos bővítésének köszönhette. Munkája mellett elvégezte a Budapesti Műszaki Egyetemet, ahol gépészmérnökként másoddiplomázott. Negyvenöt éves korában nyugdíjas lett, de katonai pályáját tovább folytatta, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Egészségügyi Műszaki Osztály osztályvezetőjeként dolgozott. Nevéhez fűződik – több, más fontos fejlesztés mellett – az athéni olimpián is elismerést arató biológiai labor létrehozása. Nagy szerepet vállalt a rendszerből kivont honvédségi harci járművek egészségügyi célra történő hasznosításában.

A szakmai tapasztalatait képviselőként, bizottsági elnökként, tagként a kerület érdekében hasznosította. Jelentős szerepet vállalt a közbiztonság javítása, a kerületi közbiztonsági koncepció kidolgozása és megvalósítása területén. Fontosnak tartotta, hogy a közrendet, a közbiztonságot szolgálók munkája összehangoltabb, hatékonyabb legyen. Képviselői, bizottsági munkáját a szakmaiság az együttműködési szándék jellemezte.

Magyar Jánost a Magyar Honvédség és Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Emlékét megőrizzük.

Utolsó útjára 2010. január 22-én 12 órakor a Szent István Bazilikában kísérjük.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj