XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/02/10/sikeres-volt-a-burgonya-es-hagymaosztasi-akcio/

Témák A-Z

Sikeres volt a burgonya- és hagymaosztási akció

ARCHÍV | 2010. február 10. - Frissítve Egyéb

A tervezettnek megfelelően zárult a hagyományos krumpli- és hagymaosztási akció, amelynek keretében a kerületben jelentős mennyiségű zöldséget vihettek haza a rászorulók. Öt nap alatt összesen 5814 személynek adták át a szociális munkások a krumplit és a hagymát, amelyet január 25. és 29. között kaptak kézhez a kerületiek.

Négy helyszínen vehették át a nekik járó segítséget az érintettek, akik fejenként 5 kilogramm krumplival és 2 kilogramm hagymával térhettek haza. Azok jelentkezhettek a példaértékű akcióra, akik a szociális és gyermekjóléti intézmények gondoskodásban részesülnek vagy nagycsaládosok. Rajtuk kívül járt még a természetbeni juttatásként adott támogatás az alacsony jövedelmű nyugdíjasoknak.

Sok esetben előfordult, hogy a jelentkezők számára problémát okozott volna a súlyos csomag elszállítása, ilyenkor a szociális munkások azzal is segítettek a rászorulóknak, hogy otthonukra szállították a zöldségeket. Így 1419 támogatottnak nem kellett gondoskodnia a kapottak hazajuttatásáról.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj