XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/04/02/sikeres-volt-az-osztondijpalyazat/

Témák A-Z

Sikeres volt az ösztöndíjpályázat

ARCHÍV | 2010. április 02. - Frissítve Egyéb

ösztöndíjpályázatA pályázat célja az volt, hogy felkeltse a diákok kutató- és alkotókedvét, különleges szakmai kérdésekkel foglalkozzanak, s egyúttal azt is gyakorolják, miként kell egy pályázatot elkészíteni, s milyen dokumentációt kell hozzá benyújtani – emelte ki Kovács László projektmenedzser. A pályázattal lehetővé vált azoknak a diákoknak az anyagi támogatása, akik szorgalmasak, komolyan veszik a szakmai tantárgyakat, jól motiváltak és érdeklődőek.

A 119 díjazott közül 12 diák pályázott a Csepeli Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolából, 21 a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolából, 8 a Giorgio Perlasca Kereskedelmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolából, 53 a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolából, 25 pedig a Szabómester Szakképző Iskolából.

A választható témakörök közül a legnépszerűbb „A borászati turizmus hazai fejlesztési lehetőségei a történelmi borvidékeinken – egy adott borvidék példáján bemutatva” című feladat volt.

– A tartalmi elvárás szerint a pályázóknak be kellett mutatniuk egy történelmi borvidéket, feltárniuk a borvidék adottságainak fejlesztési lehetőségeit. Kutatómunkájuk során választ kerestek arra, hogy az adott borvidéken milyen szőlőfajtákkal foglakoznak, melyek a legjellegzetesebb boraik, mely pincészetek járulnak hozzá a hírnévhez – részletezte Nagy Edit, a Dobos C. József pedagógusa, a pályázati értékelője. Kifejtette: a tanulmányból ki kellett derülnie, mit igényel a borvidék, hogy az értékeit megőrizhesse, és hogyan lehet a borturizmusát felélénkíteni a hagyományok és az értékek megőrzése mellett. Az értékelés során mindenképpen az összegyűjtött információk egyéni elképzeléseken alapuló feldolgozása érte a legtöbb pontot.

– A tanulók önálló kutató munkát végezhetnek a vendéglátással kapcsolatban, ezáltal kötődésük erősödhet a szakmához és a kutatás módszerét is elsajátíthatják – ez a leglényegesebb hozadéka az ösztöndíjpályázatnak a TISZK esélyegyenlőség munkacsoportjának vezetője szerint. Sótiné Muzsik Margit hangsúlyozta: az ösztöndíjjal jutalmazni szeretnék azokat a diákokat, akik színvonalas pályaműveket készítenek, ezzel is példát mutatva társaiknak.

A sorozat folytatódik, hamarosan meghirdetik a III. ösztöndíjpályázatot.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj