XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/04/28/forumon-vitatta-meg-a-kerulet-epiteszeti-temait-harom-keruleti-foepitesz/

Témák A-Z

Fórumon vitatta meg a kerület építészeti témáit három kerületi főépítész

ARCHÍV | 2010. április 28. - Frissítve Egyéb

A XIII. kerület építészeti értékeiről, a járt és a járható utakról beszélgettek a városrész főépítészei. Arató György – aki 2003-tól tölti be ezt a tisztet – Fegyverneky Sándort és Nieder Ivánt hívta meg egy sajátos és egyedülálló konzultációra. Így ezen a fórumon mindazok ültek egy asztalnál, akik az elmúlt huszonkét évben a kerület építészeti arculatában meghatározó szerepet játszottak.
Nieder Iván 1987 és 1998 között két témában hangsúlyozta véleményét: a Bauhaus stílusban épült –főleg újlipótvárosi – házak példaértékű építészeti minőségét emelte ki, illetve az egykori gyárak helyén tervezett fejlesztések előkészítéséről beszélt. Fegyverneky Sándor országos főépítész  a kiváló magyar építészekkel kialakult együttműködésre, az ingatlanfejlesztőkkel lebonyolított tervpályázatokra emlékeztetett. Arató György kiemelte: sok egyéb mellett a közelmúltban elért építészeti elismerésekre lehet büszke az önkormányzat.
A rendezvény nézői között volt dr.Tóth József polgármester, a hivatal, a média és az építészeti szakma több képviselője. Az eseményről a TV 13 felvételt készített.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj