XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/06/15/meleg-etel-a-nyari-szunidoben/

Témák A-Z

Meleg étel a nyári szünidőben

ARCHÍV | 2010. június 15. - Frissítve Kulturális hírek

Dr. Tóth József polgármester jelképesen átnyújtotta az egyik érintett megjelentnek az első napi étkeztetést biztosító csomagot,majd összegezte az önkormányzat eddig önkéntes feladatvállalásként indított programot. Kiemelte, hogy ez évben mintegy 25 ezer adag – a három évet tekintve 55 ezer adag – ételhez jutnak a nehéz anyagi helyzetben lévő családok, összesen mintegy 20 millió forint értékben.

Az étkeztetést idén már négyszázötven gyermek veheti igénybe a XIII. kerületi Gyermekjóléti Szolgálatnál (Vizafogó sétány 10.) . A szakemberek szabadidős programot is szerveznek a gyerekeknek, ami 2010. június 16-án 11.00 órakor kezdődik.

A 2008-ban kezdődött étkeztetési program akkor az étkeztetést kétszázötven gyermek vette igénybe. Közülük negyvenkilenc gyermeket egyedülálló szülő nevelt, kilencvenhét gyermek nevelkedett olyan családban, ahol a szülők nem rendelkeztek munkahellyel, nagycsaládban nevelkedtek.

2009-ben a nyári étkeztetést a Prevenciós központ szervezte meg, az étkeztetést háromszázötven gyermek vette igénybe. Közülük hatvanhárom gyermeket egyedülálló szülő nevelt, nyolcvanhat gyermek nevelkedett olyan családban, ahol a szülők nem rendelkeztek munkahellyel, kétszázegyen nagycsaládban nevelkedtek.

A nyári szünet alatt a kerület napközis tábora a Margitszigeten működik, ahol naponta 300-400 gyereknek tudnak helyet biztosítani jelentős anyagi feltételek mellett. Az iskolák a Velencei-tóhoz szerveznek egyhetes turnusokat, amely 16 ezer forintba kerül. Az önkormányzat emellett összesen 4,5 millió forintos pályázati pénzzel támogatja az iskolák nyári táborait, ami 2500 gyerek nyári elfoglaltságát segíti a XIII. kerületben.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj