XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/07/12/dr-toth-jozsef-polgarmester-unnepelyes-keretek-kozott-atadta-a-bessenyei-utcai-haziorvosi-rendelot-a-keruleti-lakosoknak/

Témák A-Z

Dr. Tóth József polgármester ünnepélyes keretek között átadta a Bessenyei utcai háziorvosi rendelőt a kerület lakosainak

ARCHÍV | 2010. július 12. - Frissítve Egészségügyi hírek

A Bessenyei utca 27. szám alatti felnőtt háziorvosi intézet az 1970-es években épült, földszintes, lapos tetős épület, a Vizafogó és Újlipótváros határán. Az új kialakítás a régi középfolyosós elrendezésre épül, de korszerűbb megoldásokkal. A hét rendelőegység és fektető helyiség külön került elhelyezésre. Az épület összes bejárata akadálymentesen megközelíthető, a mozgássérültek számára külön illemhely létesült, a portásfülkébe bekötött vészcsengővel. Dr. Tóth József polgármester  kiemelte, hogy nem csak építészetileg újult meg az intézmény, de az eszközökben és bútorok terén is.

A rekonstrukció sorozattal a kerület egészségügyi alapellátásának színvonala jelentősen emelkedett, eredményeként a háziorvosi alapellátás megbízható, színvonalas, szervezettsége a modern kor követelményeinek megfelel.

Az alapterülete megközelíti a 400 m2-t, költsége több mint százharmincöt millió forint volt. A rendelő mintegy12.743 főnek az ellátását hivatott ellátni . Az év során a körzethez tartozóan közel hatvan ezer vizsgálatot végeznek a háziorvosi rendelőben, illetve lakáson. Az ellátottak mintegy 80 %-a végleges ellátásban részesül. A háziorvosok többsége több szakvizsgával is rendelkezik, amit jól kamatoztatnak a betegellátás során.

A kerületben a háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelők felújítása folytatódik, a Tátra u. 48-52-ben működő gyermekorvosi rendelőt és védőnői szolgálatot kiváltó Ipoly utca 3.-ban újonnan épülő gyermek egészségügyi intézmény építésével.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj