XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/09/02/minden-feltetel-adott-a-tanevkezdeshez-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Minden feltétel adott a tanévkezdéshez a XIII. kerületben

ARCHÍV | 2010. szeptember 02. - Frissítve Egyéb

Idén tavasszal 1042-en mennek óvodába, továbbá a huszonöt induló első osztályba 618-an iratkoztak be. Dr. Tóth József XIII. kerületi polgármester a Dózsa György úti, éppen 100 éves centenáriumát ünneplő Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolában tartott tanévnyitón kiemelte hogy ez évben közel 100 fővel több általános iskolás és 30 fővel több óvodás kezdi meg a tanévet. Idén 275 fővel növekedett az óvodai férőhelyek száma a Pitypang és az Ákombákom Tagóvoda létesülésével. A bővítésnek köszönhetően 41,5-del nőtt az óvodai álláshelyek száma.

A nyár folyamán az intézményhálózatban állagmegóvási, felújítási és korszerűsítési munkák zajlottak. Felújítás alá került a Pannónia utcai óvodaépület és a Vizafogó Tagiskola balett- és tornaterme. A Gyöngyszem Tagóvodában vizesblokk-felújításra és az elektromos hálózat rekonstrukciójára, az Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolában nyílászáró-cserére, a Gyöngyösi Tagóvodában és a Tomori Pál Tagiskolában kazánház-korszerűsítésre került sor. A Pannónia utcai és a Futár Tagóvodában az óvodaudvarokat, a Meséskert Tagóvodában a kerítést, a Napraforgó, a Gyöngyszem és a Hétszín Tagóvodában a teraszt és az árnyékolókat újították fel. Az Eötvös József Általános Iskolába bútorok és felvonó került. Korszerűsítést hajtottak végre a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Táborban, valamint a Radnóti Miklós utcai Tanuszoda fűtési rendszere is megújult.

Továbbra is kiemelt figyelmet fordít a XIII. kerületi önkormányzat a családok iskolakezdési támogatására. A szociális hátrányok csökkentése érdekében tanulmányi ösztöndíjat, rendszeres és rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, beiskolázási segélyt, étkezési és tankönyvtámogatást biztosítunk. Valamennyi szociálisan rászoruló és normatív támogatásra jogosult gyermekétkezési lehetősége biztosított. Kedvezményben 3.284 gyermek, az étkező gyermekek 46%-a részesül. Az általános iskolák első osztályos tanulói továbbra is ingyenesen jutnak tankönyvhöz.

A hozott hátrányok leküzdését óvodáinkban és iskoláinkban a pedagógusokkal együttműködő szakemberek: fejlesztőpedagógusok, logopédusok, pszichológusok, szabadidő-szervezők segítik. Az idegen nyelv és az informatika oktatását kiemelt szerephez jut a XIII. kerületben. Az egészségmegőrzésre, a tehetséggondozásra és az esélyegyenlőség biztosítására irányuló programok (ECDL, idegen nyelvi, egészségmegőrző szűrőprogram) az új tanévben is folytatásra kerülnek. Szakmai, anyagi és személyi feltételek terén a XIII. kerület egyaránt készen áll a 2010/2011-es tanévre.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj