XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/09/08/hagyomanyteremto-angyal-kupa/

Témák A-Z

Hagyományteremtő Angyal Kupa

ARCHÍV | 2010. szeptember 08. - Frissítve Kulturális hírek

Az esemény a szervezők szándékai szerint lehetőséget ad a kerületben, a kerületért dolgozó szakemberek számára, hogy könnyedebb, baráti környezetben ismerjék meg egymást és vitassák meg a kerület fontosabb ügyeit, miközben egy jót sportolnak.
A kupára nyolc csapatot invitáltak. A Polgármesteri Hivatal legjobb labdarúgói mellett, a kerületi tűzoltóság, a Vasas Öregfiúk, az oktatási intézmények csapata, az Angyalföldi Vagyonkezelő csapata, és az Újságírók Válogatottja fogadta el a meghívást, míg a Honvéd és a kerületi rendőrség csapatai helyett, akik nem tudták idén vállalni a részvételt, beugróként a Budapesti Evezős Egyesület és igazi vendégcsapatként a rákospalotai REAC jött el.
Utóbbi csapat aztán, akárcsak 1992-ben a foci Eb-re a strandról beugró Dán válogatott, jött, látott és győzött. A döntőben, nagy küzdelem után, a vendéglátói szerepkört nagyon is tisztelő Polgármesteri Hivatal csapatát győzte le.
A győztes azonban így is a kerületért, jobban mondva egy kerületi sportember emlékéért küzdött. Sági Ferenc, a REAC Sportiskola elnöke elmondta, a győzelmet az egy hónapja tragikus hirtelenséggel elhunyt erőnléti edzőjük emlékének szentelik. Fancsali András a REAC Sportiskola erőnléti edzője, a hetvenes évek sokszoros válogatott hosszútávfutója volt, aki mai napig magyar csúcstartó 20.000 méteren és az egy órás futásban. Atlétaedzői pályafutása mellett Kuvaitban majd a REAC Sportiskolánál dolgozott a labdarúgók erőnléti edzőjeként. Életének utolsó 25 évében a XIII. kerületben élt és 61 évesen futás közben ebben a kerületben érte a halál.
Sz.T.

I. Angyal Kupa döntő: REAC – XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal: 4-2

A torna végeredménye:

I.      REAC
II.    XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal csapata
III.   XIII. Kerületi Oktatási Intézmények csapata
IV.   Vasas Öregfiúk
V.    XIII. Kerületi Tűzoltóság csapata
VI.   Újságírók válogatottja
VII.  Budapesti Evezős Egyesület csapata
VIII. AVK Zrt. csapata

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj