XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/11/23/megalakult-a-xiii-kerulet-gyermek-es-ifjusagi-onkormanyzata/

Témák A-Z

Megalakult a XIII. kerület Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzata

ARCHÍV | 2010. november 23. - Frissítve Egyéb

A Gyermekház nagytermében dr. Tóth József polgármester szüleik, diáktársaik, tanáraik, és igazgatóik jelenlétében köszöntötte az ifjú képviselőket, akik az eskütétel után átvették megbízólevelüket.

A november 18-án, megtartott alakuló ülésen a harminctagú diák-képviselőtestület titkos szavazással döntött a polgármester személyéről. Az új diák-polgármester Csata Zsuzsanna a Veres Pálné Gimnázium tanulója lett, aki már tagja volt az előző XIII. kerületi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK)-nek is.

A kampány után 2010. november 8-án került sor a választásra. Önkormányzati fenntartású iskolák mellett a kerületben működő fővárosi középiskolák is bekapcsolódtak a kerület ifjúsági életébe. November 11-13. között a társaik bizalmát elnyert ifjú képviselők, három napos felkészítő képzésen ismerkedtek egymással Velencén, a XIII. kerületi önkormányzat Gyermek és Ifjúsági Táborában.

A rendezvényen részt vett a korábbi négy diák polgármester: Fehér Mariann, Szabó Dániel. Kantuly István, Horváth Barbara, valamint a felnőtt önkormányzat részéről Holopné Schramek Kornélia alpolgármester és Sági Judit, a Szociális, Egészségügyi, Művelődés Bizottság elnöke is.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj