XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/12/11/ismet-nivodijban-reszesult-a-xiii-kerulet/

Témák A-Z

Ismét Nívódíjban részesült a XIII. kerület egyik épülete

ARCHÍV | 2010. december 11. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A Nívódíj nem más, mint valamely létesítmény létrehozásában részt vevők jó együttműködésének, a kiváló tervezésnek és mesterséget magas fokon megvalósító kivitelezésnek nyilvános elismerésére. A díjat a Hiszékeny Dezső a XIII. kerület alpolgármestere vehette át

A hatszintes épület rekonstrukciójára összesen 2,4 milliárd forintot fordított saját forrásból az önkormányzat. A felújításra 2,26 milliárd forintot költöttek, a belsőépítészet, azaz az iskola maradéktalan bebútorozása 132 millió forintba került. Az akadálymentes kivitelezés alapvető elvárás volt, a mozgássérültek közlekedését két lift, küszöbmentes ajtók és megfelelő nyílásméretek segítik, s nem maradtak el a mozgássérült WC-k sem.
Az épületben egy 100 négyzetméteres könyvtár és egy 213 négyzetméteres bálterem szolgálja a diákokat a mindennapokban és az ünnepi rendezvényeken.

Az Építőipari Nívódíjra tíz kategóriába sorolható építménnyel lehetett pályázni . Ezek: többlakásos lakóház, középület, irodaépület, kereskedelmi létesítmény, sport- és szabadidős létesítmény, ipari és energetikai létesítmény, műemlék helyreállítás és rehabilitáció, közlekedési létesítmény, infrastrukturális létesítmény, környezetvédelmi és vízügyi létesítmény. A Pannónia Általános Iskola rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a Nívódíjat.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj