XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/04/18/ram-unnepelyesen-megnyitottak-a-radnoti-miklos-konyvtarat/

Témák A-Z

RaM – ünnepélyesen megnyitották a Radnóti Miklós Könyvtárat

ARCHÍV | 2011. április 18. - Frissítve Kulturális hírek

A sajtó képviselőit, a meghívottakat és az érdeklődőket a könyvtár vezetője, Halasi Edina, majd pedig a  Hortus M. Singers Énekegyüttes előadása köszöntötte, ez után pedig Csomós Miklós, Budapest Főváros főpolgármester-helyettese mondotta el ünnepi gondolatait. –Ebben az esztendőben már a második könyvtár avatáson veszek részt a XIII. kerületben – mondta a főpolgármester-helyettes. –Ami a  RaM Művelődési Központot illeti, nézegettem már az interneten megjelent képeket, de most, hogy a saját szememmel is láthattam, tanúsíthatom, hogy valóban nagyon szép ez az új létesítmény. A most megnyíló könyvtár 300 négyzetméteres terében 18 000 kötet, CD és DVD tár várja a művelődni vágyókat, és helyet kapott egy internet-, és egy gyermek sarok is. Gratulálok az építtetőnek és a kivitelezőknek, és sok sikert kívánok az új könyvtárhoz, és a  Művelődési Központhoz.

Holopné Schramek Kornélia, a XIII. Kerületi Önkormányzat alpolgármestere ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a RaM teljes egészében a kultúra ügyét szolgálja. – A kerületi könyvtárak mindig fontos szerepet töltöttek be a kerület közművelődésének életében, bízom benne, hogy az új könyvtár is szervesen kapcsolódik majd az itt élők szórakozási és művelődési igényének kielégítésére létesült intézmények sorába. Nem tudtuk – mondta Holopné Schramek Kornélia – hogy a RaM ilyen szép lesz: most már a saját szemünkkel győződhetünk meg róla. Örömünk akkor lesz teljes, ha minél többen veszik majd igénybe a Művelődési Központ által nyújtott kulturális szolgáltatásokat. Az alpolgármester asszony végezetül Márai Sándor Füveskönyvéből idézett: „Amikor a középutat választod, pazarolsz. A lényeges mindig olcsóbb, hasznosabb, eredményesebb.”

Dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója azzal a gondolattal kezdte ünnepi beszédét, hogy a mai, nehéz időben nagyon meg kell becsülni az ünnepi pillanatokat. – Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár között az elmúlt években tartalmas és gazdagon gyümölcsöző együttműködés valósult meg – mondotta dr. Fodor Péter. – Ennek az együttműködésnek a legújabb gyümölcse a most megnyíló, korszerű könyvtár, amelynek berendezésére a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár saját megtakarításaiból 18 millió forintot költött. Az új könyvtár a Tátra utcai és a Pannónia utcai tagkönyvtárak összevonásával jött létre. Köszönet illet mindenkit, aki lehetővé tette ennek az új könyvtárnak a megvalósulását!

Az átadó ünnepség a Hortus M. Singers Énekegyüttes előadásával, Liszt Ferenc egy szerzeményének, és a kórus saját kompozíciójának megszólaltatásával zárult. Tekintse meg az ünnepélyes megnyitón készült galériánkat!

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj