XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/08/30/az-ev-koztisztviseloje-kiss-gasztonne/

Témák A-Z

Az év köztisztviselője: Kiss Gasztonné

ARCHÍV | 2011. augusztus 30. - Frissítve Egyéb

Kiss GasztonnéA kezdeményező időközben bekövetkezett elhalálozását követően a képviselő-testület 14/2008. (V. 30). rendeletében a vándordíjat annak alapítójáról nevezte el. A 2011. évi Dr. Sinka József Márton közigazgatási (az Év Köztisztviselője) vándordíjat a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak szavazatai alapján Kiss Gasztonné, a Pénzügyi Osztály munkatársa vehette át a hivatal jegyzőjétől, dr. Prehlik Lajostól, a Köztisztviselők Napja alkalmából rendezett hajókiránduláson.

–  Mi okozott nagyobb örömöt? Amikor megtudta  hogy Ön kapta a szavazatok többségét, vagy amikor átvette a díjat?

– Ebben az esetben a kettő egybe esett. A hajón megrendezett ünnepségen magam is kíváncsian vártam, hogy kié lesz ez a szép elismerés, amelynek értékét az adja, hogy nem valamelyik vezető, hanem az egész kollektíva ítéletét tükrözi. Amikor dr. Prehlik Lajos a díjat kezében tartva az én nevemet mondta, nagyon meglepődtem. Először szinte el sem akartam hinni, hogy a munkatársaim valóban engem érdemesítettek a vándordíjra. Még most is jól esik felidézni azt a meglepetést és örömöt, ami akkor átjárt.

Minek tulajdonítja, hogy éppen Önre esett a kollégák választása?

– 1997 óta dolgozom a XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalban. Munkakörömnek köszönhetően minden kollégát  személyesen ismerek, és ők is ismernek engem. Azt hiszem, ez sokat nyomhatott a latban…

Mit szólt a család, hogy a feleségből és nagymamából egyszerre csak az év köztisztviselője lett?

– Ők is meglepetéssel, és nagy örömmel fogadták hogy így megbecsülnek a munkatársaim. A férjem a saját íróasztalára állította a díjat, amit így mindenki észrevesz, aki csak belép a lakásunkba. A családtagokon kívül az ismerőseink és a barátaink is… De a legjobban az unokáim gratulációjának örültem: hiszen igaz ugyan, hogy az év köztisztviselőjének választottak, de legbelül azért mégis első sorban nagymama vagyok.

A 2011. évi Köztisztviselők Napja alkalmából rendezett ünnepségen  a közszolgálatban kifejtett több évtizedes eredményes munkája, valamint  Budapest Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalban végzett kiemelkedő tevékenysége alapján címzetes főmunkatársi elismerésben részesült Ajtai Judit, a Pénzügyi Osztály munkatársa és Kercsmár Krisztina, az Adóügyi Osztály munkatársa. Szakmai főtanácsadói címmel tüntették ki Karácsonyi Magdolnát, a Szociális Osztály osztályvezetőjét, valamint Liczek Pétert, a Pénzügyi Osztály osztályvezetőjét.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj