XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/07/18/hetvegi-ajanlo-julius-21-22/

Témák A-Z

Hétvégi ajánló: július 21-22.

ARCHÍV | 2012. július 18. - Frissítve Kulturális hírek

Július 21-én az E.K. Avenue koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a Margitszigeten. A zenekar 2009 áprilisában alakult, a soul-jazz irányzatot képviseli. A repertoárjukban nemcsak jazz örökzöldek, hanem az 1980-as,1990-es évek legismertebb zenéi is megtalálhatók. A Jazzy Tower keretében hallható koncert 21 órakor kezdődik.

Június 21-én folytatódik a Lakótelepi Napok rendezvénysorozata, ezúttal a Futár utcai lakótelepen várják színes programokkal a XIII. kerületieket. Délután 15 órától a kínálat a következő:

  • Labdazsonglőr-bemutató
  • Kézműves foglalkozás
  • A Csepp Színház vásári komédiája
  • Főzési tanácsok idényjellegű ételekhez
  • Az ÚKG minitárlata
  • Kedvezményes zöldség-gyümölcsárusítás

Július 22-én, vasárnap a Liszt Ferenc Kamarazenekar ad koncertet a Szent István parkban. A Nyáresti koncertek programsorozata keretében ezúttal is 19 órakor kezdődik a műsor. A zenekar Rolla János hegedűművész irányításával sikert sikerre halmoz, az elmúlt fél évszázadban nemzetközi hírnévre tettek szert, több mint ötven országban adtak koncertet.

Július 22-én, vasárnap délelőtt Nyári Tücsökkerti Ciripelésre várják a XIII. kerületieket a Tücsöktanyán. Az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban található helyszínen délelőtt 10 órától három órán át lesznek programok. A legkisebbeket 10:30-tól Tipegő Topogó címmel hagyományőrző játékokkal és táncokkal várják a kertben. A Tücsök Kézműves Műhelyben ezúttal borsókép-készítésre hívják meg a jelenlévőket. Ahogy ilyenkor megszokott, az óvodások és a kisiskolások Ki nevet a végén? társasjátékkal tölthetik közösen idejüket.

Július 20-án, pénteken a Benkó Dixiland szórakoztatja a közönséget az Óbudai Nyár programsorozata keretében. Benkó Sándor zenekara 19 órától lép fel a Fő téren.

Kitekintő ezúttal Carlo Goldoni művének színpadi változatát ajánljuk a Kőszegi Várszínház előadásában. A Chioggiai csetepatét Znamenák István rendezésében láthatják július 20-án, 21-én és 22-én. Mindhárom este 20:30-kor kezdődik az előadás a Jurisics téren.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj