XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/09/19/hetvegi-ajanlo-szeptember-22-23/

Témák A-Z

Hétvégi ajánló: szeptember 22-23.

ARCHÍV | 2012. szeptember 19. - Frissítve Kulturális hírek

Szombaton a Bringázz a suliba programjára várják az általános iskolásokat az Ady Endre Gimnáziumba. A programokról és a jelentkezésről itt talál további részleteket.

Szeptember 23-án, vasárnap délelőtt a Varázsnapok rendezvényére várják a gyerekeket a Tücsöktanyára. Délelőtt 10 órától Halmos Kata és a Fakutya zenekar lép színpadra. Lesz ezen a délelőttön az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban még Tücsök Kézműves Műhely és Ki nevet a végén? társaskör is. A XIII. Kerületi Kártyával rendelkezők ingyenesen vehetnek részt a délelőtti gyermekprogramokon.

Szeptember 22-én este egy felejthetetlen estét tölthetnek az Old Boys együttessel a zenerajongók a Budapest hajón. Az este 20 órától kezdődő négyórás program keretében a zene és a hajózás élménye kapcsolódik össze.

Vasárnapig tekinthetik meg Szávoszt Katalin tárlatát a Radnóti Miklós Művelődési Központban. A Ferenczy-díjas keramikusművésznő ez alkalommal kizárólag kültéri, samottos plasztikáiból rendezett kiállítást a RaM belső kertjében. Ez az utolsó pillanat, hiszen szeptember 24-ig még megnézhetik a művész épített és lépcsős alkotásait a Kárpát utcában.

A Liszt Ferenc Kamarazenkar fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából ünnepi tárlatra invitálja az érdeklődőket. A helyszín az A38 hajó, a kiállítás szeptember 28-ig tekinthető meg. A Liszt Ferenc Zeneakadémiára járó végzős diákok alapította Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963. március 18-án tartotta első koncertjét, amelyet aztán újabbak és újabbak követtek Magyarországon, a kelet-európai térségben, majd Nyugat-Európában, Észak-és Dél-Amerikában, Japánban, Ausztráliában. Mostanra pedig már a XIII. kerületiek is jól ismerik a zenekart, amely rendszeres fellépő a városrész különböző helyszínein és intézményeiben.

Kitekintőként ezúttal a Budaörsi Reptéri Napokat ajánljuk, amelyet szeptember 21. és 23. között rendeznek meg. A budaörsi repülőtér átadásának 75.évfordulója alkalmából jótékonysági rendezvénysorozatra invitálnak mindenkit. Az eseménysorozat fő attrakciója a I. Magyar Gliding Air Race lesz.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj