XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/10/18/hetvegi-ajanlo-oktober-20-23/

Témák A-Z

Hétvégi ajánló: október 20-23.

ARCHÍV | 2012. október 18. - Frissítve Kulturális hírek

A hosszú hétvégén színes programokkal várják a kirándulókat, kultúra vagy szórakozás iránt érdeklődőket szerte az országban.

Október 20-án, szombaton Donizetti Szerelmi bájital című művét tekinthetik meg az érdeklődők az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A vígopera 17 órakor kezdődik, a rendezője Fehér András. A fergeteges és bájos komédia felszíne mögött a XIX. századi Itália függetlenségi törekvései is felsejlenek Donizetti varázslatos dallamai által. Az előadáson közreműködnek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős hallgatói és a Művész Szimfonikus Zenekar.

Október 20-án, szombaton a Hepehupa című koncerttel lép színpadra a Kiskalász zenekar. A Varga Bori, Sántha Gábor, Boros Attila, Mogyoró Kornél alkotta együttes a Millenárison várja a gyerekeket. Délelőtt 11 órától Bartos Erika verseinek megzenésített változata lesz hallható. Ugyanitt délelőtt 10 és délután 16 óra között Csiribiri kézműves műhely lesz a kicsiknek.

Október 21-én, vasárnap 16 órától a Guru a Kenguru című zenés mesejátéknak örülhetnek a legkisebbek. A Hodvilág Kamaraszínház zenés mesejátékának az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ ad helyet. A történet a kis kengururól mesél, aki a pesti állatkert lakója és bebarangolja a végtelen Városliget eme szegletét. Egyszer elhatározza, hogy fölkutatja ősei földjét, a „boldogság szigetét”.

Kitekintőként ezúttal a Vendel-napi búcsút ajánljuk, amelyet a Baranya megyei Magyarlukafán rendeznek meg. A kézműves összejövetel immár huszonnyolcadik alkalommal várja a közelről vagy távolról érkezőket egyaránt.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj