XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/10/19/unnepseg-1956-ra-emlekeztunk-a-beke-teren/

Témák A-Z

Ünnepség: 1956-ra emlékeztünk a Béke téren

ARCHÍV | 2012. október 19. - Frissítve Kulturális hírek

Október 23-a a független és szabad magyar köztársaság fogantatásának és születésének napja – emelte ki ünnepi beszédében dr. Tóth József polgármester a Béke téri ünnepségen. A XIII. kerület első embere úgy fogalmazott: 1956 visszaadta a nép méltóságát.

A szabadság sajátos természetű kincs, amely attól, hogy megfosztanak valakit tőle, még nem lesz azé, aki elvette azt – hangsúlyozta dr. Tóth József. A mi felelősségünk, hogy belássuk, 1956 öröksége mindenkié – tette hozzá a városvezető. Ünnepi beszédének végén arra kérte a XIII. kerületieket, hogy adózzunk közösen tisztelettel 1956 hőseinek és áldozatainak.

A Béke téri ünnepségen Lukács Sándor Arany János A walesi bárdok című versét szavalta el, majd a Jazz and More  ünnepi műsora következett. Az énekegyüttes a Valahol Európában című musical dalaiból állított össze és mutatott be egy csokorra valót.

A szereplők a színpad előtt elhelyezett vázába 56 szál virágot helyeztek el, tisztelgésül ’56 és annak áldozatainak emléke előtt.

Az október 23-ai megemlékezést megelőzően a XIII. Kerületi Önkormányzat nevében dr. Tóth József polgármester megkoszorúzta a Tahi utcában található ’56-os emléktáblát. A megemlékezéseken jelen volt Szanyi Tibor, a XIII. kerület másik országgyűlési képviselője is.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj