XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/10/31/hetvegi-ajanlo-november-1-4/

Témák A-Z

Hétvégi ajánló: november 1-4.

ARCHÍV | 2012. október 31. - Frissítve Kulturális hírek

November 2-án, pénteken Halottak napi hangverseny lesz az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. Délután 16 órától Verdi Requiem című művét hallgathatják meg a jelenlévők. Verdi e művében is a szöveg és a mondanivaló szolgálatába állítja a zenét. Zenéje hol lírai, hol drámai; kifejez áhítatot, alázatot, megrendülést, félelmet, szomorúságot, belenyugvást, s ami a legfontosabb, minden ütemében az ember, a halállal szembekerülő ember szólal meg. A karmester
Gulyás Nagy György.

November 3-án, szombaton délelőtt 10 órától a Bors néni lesz műsoron a Kolibri Színházban. Nemes Nagy Ágnes és Novák János művében a címszerepben Molnár Piroska remekel. Az előadást a három év felettieknek ajánlják.

November 3-án, szombaton este a VilágCsücsök Közösségi Térbe érdemes ellátogatniuk a XIII. kerületieknek. Itt 18 órától improvizációs játékok estjével várják az érdeklődőket, amelynek címe Súgó nélkül. Az improvizációhoz bárki bármikor csatlakozhat, részt vehet, szerepelhet, nézheti, nevethet vagy sírhat rajta. Mintha színész lenne a világot jelentő deszkákon. Annyi a könnyebbség, hogy nem kell tudni a szerepet, sőt, el kell felejteni, mert improvizálni akkor és ott jó.

November 4-én, vasárnap délelőtt a Puskin moziba invitálják a gyerekeket. Ekkor Marék Veronika népszerű gesztenye-hőseit kísérhetik el varázslatos, zenés kirándulásra. Kippkoppal közösen fedezhetik fel az erdő-mező lakóit, és szurkolhatnak azért, hogy megtalálja-e, akit oly régóta keres, aki hozzá olyan nagyon hasonlatos. A Nefelejcs Bábszínház előadása délelőtt 10 órakor kezdődik.

November 4-én, vasárnap este az Árpád-házi Szent Margit templomban hallgathatja meg MozartRequim című művét a hallgatóság. Az este 19 órakor kezdődő koncerten a Mátyás templom ének- és zenekarát Tardy László vezényli, s külföldi és hazai szólisták is fellépnek majd.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj