XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/12/07/atadtak-a-pozsonyi-utat-2012/

Témák A-Z

Elkészült a Pozsonyi út felújítása

ARCHÍV | 2012. december 07. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Ígéretének megfelelően idén folytatta a Pozsonyi út felújítását a XIII. Kerületi Önkormányzat, amelynek köszönhetően mostanra a Szent István parkig megújult Újlipótváros főutcája. Itt összesen 3400 négyzetméternyi modern járdafelülettel és 1000 négyzetméternyi zöldfelülettel gazdagodott a kerület. A beruházást teljes egészében a XIII. Kerületi Önkormányzat finanszírozta.

A Pozsonyi út felújításának első üteme még 2011 novemberében készült el.

A Pozsonyi út fejlesztése számokban

  • 3400 négyzetméter járdafelület
  • 1000 négyzetméter zöldfelület
  • 47 kerékpátámasz a Kerékpárosbarát Település arculatot tovább erősítve
  • 80 millió forint
  • 100 százalékos önkormányzati finanszírozás

A Pozsonyi út beruházásával egyidejűleg jelképesen valamennyi 2012-es útfelújítást átadta a lakosságnak a XIII. kerület polgármestere. Dr. Tóth József kiemelte: ebben az esztendőben kilenc útszakaszon zajlottak fejlesztések, a Fivér utcától a Cimbora utcáig a városrész különböző pontjain lett szebb és korszerűbb a burkolat.

Az idei évben összesen 350 millió forintot költött útfelújításokra a XIII. Kerületi Önkormányzta. Továbi 300 milliót fordított a helyhatóség tíz helyszínen zöldfelület bővítésére és gondozására. Ezek közül a legnagyobb szabású az Országbíró sétány korszerűsítése, amelynek köszönhetően jelentősen átalakult az Országbíró lakótelep környéke.

A Wahrmann Mór köz környékének átalakításával és az itteni garázsok elbontásával új közpark is született a XIII. kerületben. A mostantól a neves színművésznő nevét viselő Ruttkai Éva park pihenőparkként várja a lakosokat.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj