XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/01/20/vigyazzunk-egymasra/

Témák A-Z

Vigyázzunk egymásra

ARCHÍV | 2013. január 20. - Frissítve Közterület felügyelet hírek

Az elmúlt napok időjárása sokakat megtréfált. Akik úgy gondolták, hogy a szélsőséges időjárási körülmények következményei kizárólag a hatóságoknak, vagy szervezeteiknek okozhatnak gondot – mára beláthatták tévedésüket. Melyek a legfontosabb szabályok, amelyek betartásával még az ismétlődő havazás, ónos eső, és a járdák, autóutak felfagyása esetén is gondoskodhatunk a magunk, és szeretteink biztonságáról? A teljesség igénye nélkül, de a józan ész által diktált szabályokat a következőképpen foglalhatjuk össze.

  • Csak akkor induljunk hosszabb útra a saját gépjárművünkkel, ha az elkerülhetetlenül szükséges, és az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján (www.omsz.hu) meggyőződtünk arról, hogy tervünk racionálisan teljesíthető.
  • Ha települések közötti útra vállalkozunk, mindíg tele tankkal induljunk útnak, és legyen nálunk ivóvíz, takaró – és egyáltalán minden olyasmi, ami akár egy félnapos elakadás esetén biztosíthatja a magunk és a velünk utazó ellátását, kényelmét.
  • Legyen nálunk hólapát, hólánc, a szélvédő jégmentesítéséhez szükséges téli ablakmosó folyadék, valamint ellenőrizzük mobiltelefonunk akkumulátorának állapotát is.

De nem csak az útra készülődőknek vannak feladataik a jelenlegi időjárási viszonyok között. Az ingatlanok, üzletek, irodák tulajdonosai és bérlői is meg kell, hogy feleljenek bizonyos követelményeknek. A legfontosabb, hogy folyamatosan tartsák tisztán, hó-, és jégmentesítsék az ingatlanuk-bérleményük előtti járdaszakaszt. Ha ezt elmulasztják, a bekövetkező, nekik felróható következmények őket terhelik. Végezetül egy jó tanács. Ne feledkezzünk meg az emberségről: ha azt látjuk, hogy valamelyik embertársunk  kritikus helyzetbe került, ne sajnáljuk a fáradtságot, siessünk a segítségére. Mások nagypapájának, nagymamájának, apjának, esetleg édesanyjának, vagy gyermekének élete múlhat azon, hogy mennyi emberség szorult belénk. Segítsünk a segítségre szorulóknak. Holnap talán a mi életünk múlik majd mások emberségén.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj