XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/02/21/szepkoruak-farsangja/

Témák A-Z

Szépkorúak farsangja

ARCHÍV | 2013. február 21. - Frissítve Kulturális hírek

Az eseményen dr. Tóth József polgármester, országgyűlési képviselő köszöntötte a nagytermet zsúfolásig megtöltő közönséget. Köszöntőjében szólt arról az örvendetes tényről, hogy a képviselő-testület úgy fogadta el a 2013. évi költségvetését, hogy az a jelenlévőket hátrányosan nem érintette. A szociális intézményeknek nem csökkent a támogatása, az intézményhálózat részére némileg növekedett az ez évre juttatott összeg. Annak ellenére, hogy a központi támogatás csökken fejlesztésre is jut a kerületnek. Óvodák felújításán túl elkészül a Boribon bölcsőde, és ami jelenlevőket legjobban érintette, teljesen megújul a Gyermek téri Idősek Klubja. Nagy eredmény, hogy a kerület nem csak működtetni tudja az intézményeit, hanem fejleszti is azokat.

Emlékeztetett arra is, hogy a Váci úton négy helyen történik jelenleg építkezés, közte a Volga szálló helyén, a Fiastyúk utcánál és a Turbina utca sarkán az egykori a Hazám mozi helyén – melyre az idősek még jól emlékezhetnek helyén – irodaház épül.

Ezt követően a polgármester a 75 éves kerület rendezvényeire hívta a résztvevőket. Szólt arról is, hogy nemcsak magunknak akarjuk megmutatni a kerületet, annak múltját, jelenét és lehetséges fejlődését, hanem vendégeinknek, idelátogatóknak is.

A beköszöntőt követően sorra mutatkoztak be klubok. A tíz Idősek Klubján kívül fellépett a „Kézfogás” Egyesület is, színvonalas produkciókat nyújtva. Az előadásokat a zsűri értékelése alapján 50-50 ezer forinttal jutalmazta az önkormányzat, melyet a klubok kirándulásra fordíthatnak.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj