XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/05/06/ujabb-15-keruleti-kismama-jutott-ecdl-vizsgabizonyitvanyhoz-az-ingyenes-kepzes-eredmenyekeppen/

Témák A-Z

15 kerületi kismama kapott ECDL vizsgabizonyítványt

ARCHÍV | 2013. május 06. - Frissítve Kulturális hírek

Mit tesz a kerület a kismamákért?

Az első kismamák részére szervezett tanfolyam 14 bizonyítványát 2012 májusában adta át az önkormányzat, a második tanfolyamot sikeresen elvégző 15 fő bizonyítványának átadására októberben került sor. Most újabb 15 fő kaphatta meg a dokumentumot. A márciusban indult 4. tanfolyam 17 kismama részvételével zajlik. Júniusban hirdetjük az 5. tanfolyamot.

Az őszi tanfolyamon 17 fő kapott lehetőséget a tanulásra, 15-en sikeresen levizsgáztak. Öt főnek volt segítségére a foglalkozás alatti gyermekfelügyelet. A hétfőn és szerdán 930-1200 között tartott 90 órás tavaszi tanfolyam az ECDL vizsgaközpont Németh László Gimnázium számítógéptermében zajlott. Az ECDL Start program szerint 4 modulból „Operációs rendszerek”–ből, „Internet és kommunikáció”-ból, „Szövegszerkesztés”-ből és „Táblázatkezelés”-ből vizsgázott le mindenki.

A kismama ECDL tanfolyamot vezető informatika tanárok díjazása + a vizsgadíj több mint 700.000 Ft, azaz az önkormányzatnak a 2 x 15 fő ECDL bizonyítványig való eljuttatása évente közel 1,5 millió Ft-os költséget jelent. Az 5 helyszínen zajló 2 x 32 órás lakossági angol tanfolyamok költsége évente további 1,6 millió Ft. Ezen kívül elegendő óvodai és bölcsődei férőhely áll a kismamák és gyermekeik rendelkezésére, s az utazási bérletet is 50%-os kedvezménnyel vehetik igénybe.

A tanfolyam nem csak a tanulásról szólt: barátságok születtek, gyermekruhákat cseréltek, programokat ajánlottak egymásnak. Ki számítógépen, ki személyesen továbbra is tartja a kapcsolatot a többiekkel. Hatan közülük tavaly vagy idén beiratkoztak a kismama angol nyelvtanfolyamra is.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj