XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/05/09/ember-eselyegyenlosegi-dij/

Témák A-Z

„Ember” esélyegyenlőségi díj

ARCHÍV | 2013. május 09. - Frissítve Kulturális hírek

Esélyegyenlőség Napja alakalmából 2013. május 6-án az „Ember” esélyegyenlőségi díjat adott át dr. Tóth József a kerület polgármestere. A lakossági szavazatok alapján ez évben ketten részesültek az elismerésben. 

Dr. Rente Judit, kerületi gyermekorvos, aki 12 éve lakik a kerületben, és 24 éve dolgozik házi gyermekorvosként a Révész Utcai Gyermekrendelőben. Mindig is fontos volt számára, a betegségek gyógyítása mellett a prevenciós munkája. 1995-től kollegiális vezető, Ifjúság- és iskolaorvos a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában és a Csupa-csoda Óvodában (Hegedüs Gyula 123-125.) 

Három éve a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika alapítványának munkáját is segíti. A védőnői hálózattal együttműködve évek óta aktívan támogatja a kerület családi egészségnapi programjait, rendezvényeit. Az Anyatejes Világnap és a kerületi program kezdeményezője egyben rendszeres szervezője volt.

 

Szloboda József, lelkész a Budapest-Angyalföldi Református Egyházközség lelkipásztora, aki 1990-től tölti be az egyházközség vezető lelkipásztori tisztét. Ebben az időszakban, 1996. és 98. között készült el a templom teljes belső felújítása. Rendszeresen szerveznek gyermektáborozásokat, kulturális programokat. Munkásságára végig jellemző a segítségnyújtás, mások támogatása, gyámolítása, az egyházközség összekovácsolása. Fontosnak tartja, hogy az idősekkel törődjenek és szeretettel bánjanak. Az 1995 óta működő XIII. kerületi Szociális Kerekasztal vezetője, ez idő óta a kerület szociális életének is aktív résztvevője.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj