XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/06/03/a-75-eves-xiii-kerulet-uj-diszpolgarai-bcher-ivan-vigyazo-miklos-zelenka-pal/

Témák A-Z

A 75 éves XIII. kerület új díszpolgárai: Bächer Iván, Vigyázó Miklós, Zelenka Pál

ARCHÍV | 2013. június 03. - Frissítve 75 éves kerület hírei

  • Bächer Iván író, újságíró, publicista, 1991 óta a Népszabadság munkatársa, majd főmunkatársa. Újlipótvárosi lakos, „Újlipócia szerelmese”. Családja száz évre visszamenőleg a területhez kötődik. Az újlipótvárosi Phönix házat dédapjáék tervezték, és elsőként laktak benne nagyszüleivel. Írásaiban, könyveiben központi helyen szerepel lakhelye, annak egyéni, csak rá jellemző megjelenítése.

  • Vigyázó Miklós atya, esztergomi protonotárius, kanonok, esperes, a Szent Mihály templom volt plébánosa, 1943-ban született egy ötgyermekes családban, ez év januárjában hunyt el. 1992-ben lett plébános a Budapest Külső Váci úti Szent Mihály templomban. 2000-ben esperes lett. Húsz évet töltött eredményesen a plébánián. 2010-ben „Ember esélyegyenlőségi” díjjal tüntette ki a kerület.

 

  • Zelenka Pál okleveles gépészmérnök, a Közlekedési Műszergyártó Zrt. elnök-vezérigazgatója, fő tulajdonosa. Sokat tett az angyalföldi ipari hagyományok megőrzése, fejlesztése érdekében. A korábban a Bulcsú utcában működő gyár átvészelve az iparági és az általános gazdasági válságokat, más helyen, de ma is a kerületben működik.

 

Gratulálunk díszpolgárainknak a kitüntetésekhez!

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj