XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/06/25/angyalfoldi-utcazenei-fesztival-iii/

Témák A-Z

Angyalföldi Utcazenei Fesztivál III.

ARCHÍV | 2013. június 25. - Frissítve 75 éves kerület hírei

 

Elsőként a Musica Rediviva reneszánsz együttes korhű ruhákban és hangszerekkel muzsikált a kánikula ellenére is összegyűlt közönségnek. Őket követte a Hortus M Singers együttes, akik a’capella, tehát hangszeres kíséret nélkül énekeltek jazz- és örökzöld számokat, valamint saját szerzeményeket. Ekkorra már a téren működő szökőkútnál pancsoló gyerekek közül is többen a zenészek köré gyűltek és fürdőruhában élvezték a szabadtéri koncertet. A szintén fellépő Jeles Kezek együttes célja, hogy a hallók figyelmét felhívják a jelnyelv fontosságára, és hogy a siketek és nagyothallók kommunikációja gördülékenyebbé válhasson a hallókkal. Népszerű slágerek szövegét adták elő a jelnyelv mozdulatainak segítségével, amellyel nagy sikert arattak. És végül, de nem utolsó sorban az M.I. Gang zenekar lépett a színpadra, hogy a rockzene se hiányozzon senkinek a koncertről.

Mint a fesztivál minden helyszínén, ez alkalommal is szavazhatott a közönség arra az előadóra, aki neki a leginkább tetszett, hogy a sorozat végén a legtöbb szavazatot elérő formációkat külön díjazhassa a szervező XIII. Kerületi Önkormányzat.

Legközelebb július 19.-én pénteken 18 órakor lesz „az utca a zenészeké, a zene mindenkié!” a Gyöngyösi sétányon, ahol fellép a Suburband, Gerencsér Károly, az AK-13 és a For Tune.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj