XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/10/21/elektronikus-az-epitesi-naplo/

Témák A-Z

ELEKTRONIKUS AZ ÉPÍTÉSI NAPLÓ

ARCHÍV | 2013. október 21. - Frissítve Egyéb

Az elektronikus építési napló előnye, hogy megszűnik a kivitelezés megkezdéshez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség és tudomásul vételi eljárás.

A kivitelezés teljes folyamata, az egyes építkezések készültségi foka, a módosítások, javítások nyomon követhető bárhonnan, a nap bármely szakában, egyidejűleg több szereplő számára is. Az átláthatóbb, megfelelően dokumentált kivitelezés segíti az alvállalkozók kifizetését, elősegíti a lánctartozás megfékezését is, javítja a kisvállalkozók jogbiztonságát, elősegíti a jogviták lezárását.

Az alkalmazás számítógépet, és internet kapcsolatot igényel, de programot megvásárolni, sem telepíteni nem szükséges. Átmeneti internet-hozzáférés hiányában lehetőség van offline (internet kapcsolat nélküli) naplóvezetésre is, maximum 3 naponkénti kötelező internetes feltöltéssel. Ilyen esetben az ingyenes Általános Nyomtatvány Kitöltő programot kell feltelepíteni a saját számítógépre (https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/adonyomtatvany.html). A napi jelentések, eseti bejegyzések, napló mellékletek, valamint az offline naplórészek feltöltése belépés ügyfélkapun keresztül történik, Továbbra is építési naplót kell vezetni minden építésügyi hatósági engedélyhez vagy tudomásulvételi eljáráshoz kötött, valamint a közbeszerzésről szóló törvény hatálya alá tartozó építőipari kivitelezési tevékenység végzéséről.

Az építési napló vezetésére, tartalmára vonatkozó szabályok nem változnak meg az elektronikus építési napló bevezetésével. Az alkalmazás segíti a szabályoknak megfelelő építési napló vezetést 2013. október 1-től a www.e-epites.hu/oeny/ oldalon érhető el.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj