XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/11/20/felujitottak-a-rendelot-a-pap-karoly-utcaban/

Témák A-Z

Felújították a rendelőt a Pap Károly utcában

ARCHÍV | 2013. november 20. - Frissítve Egészségügyi hírek

Dr. Tóth József polgármester avatóbeszédében kiemelte, hogy további színvonalas egészségügyi létesítmény szolgálja a betegellátást, ahol a tárgyi feltételek jelentősen megújultak. Emellett szakképzett, több szakvizsgával rendelkező háziorvosok és gyakorlott asszisztensek szolgálják a színvonalas betegellátást. Az elmúlt időszakban az önkormányzat mintegy 2 milliárd forintot fordított az egészségügyi intézmények felújítására, mely összegből valamennyi háziorvosi és szakorvosi rendelőt felújítottak. A tíz évvel ezelőtti programnak a Pap Károly utcai rendelő volt az első állomása, amely most az új programnak is az első állomása lett.

A háziorvosi rendelő jelenlegi munkálatai ez év szeptemberében kezdődtek el. Az orvosok mintegy két hónap időtartamban a Visegrádi utcai szakrendelőben fogadták betegeiket. A beruházás során a korszerűtlen ablakokat új hőszigetelt üvegezésű nyílászárókra cserélték, az új programozható fali kazán szén-monoxid jelző berendezéssel működik. A megoldással jelentősen csökkenhet a fűtésre felhasznált energia mennyisége. A megtakarítást segíti a nagy belmagasságot csökkentő álmennyezet, melybe korszerű világítási rendszert szereltek. A rendelők és a váró helyiségek klímaberendezéssel lettek ellátva.

Az akadálymentes közlekedést kerekesszékkel járható rámpával oldották meg és a rendelő belül is teljes mértékben akadálymenetes lett. Sikerült megoldani a háziorvosok parkolási problémáját is a Csongor utcában rendelkezésre bocsátott három parkolóval.

Az elmúlt év során közel 43 ezer vizsgálatra kerület sor a rendelőben, a megjelentek mintegy 80%-a végleges ellátásban részesült.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj