XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/11/29/eredmenyes-a-zajugyelet-mukodtetese-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Eredményes a zajügyelet működtetése a kerületben

ARCHÍV | 2013. november 29. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

A legtöbb bejelentést (43 db, 44%) ez évben is a szabadidős zajforrások (zenés vendéglátóhelyek és rendezvények) okozta zajhatások miatt tettek. A lakossági panaszok jelentős részét (17 esetet) az Óbudai szigeten működő zajforrások okozták: 10 bejelentés érkezett az ott működő szórakozóhelyek, 7 a Sziget Fesztivál zaja miatt. A hatósági intézkedést igénylő bejelentéseket az Építésügyi osztály intézkedésre áttette az illetékes III. kerületi jegyzőhöz. Sajnálatosan a sorozatos megkeresések ellenére sem történik megfelelő változás, továbbra is jelentős zavaró hatásuk van kerületünkben.

Kerületi szabadidős zajforrások miatt 26 bejelentés érkezett. Az esetek túlnyomó többségében a vendégek szabadtéri (teraszon vagy dohányzóhelyen folytatott) hangoskodása váltja ki a környéken élők panaszait. Üzemi zajforrások 19 esetben késztették bejelentésre a lakosokat, ebből 7 társasházak épületgépészeti berendezéseire vonatkozott. Jellemző probléma még a lakóházak földszintjén működő üzletek (élelmiszer- és egyéb boltok, fitneszklubok) okozta zaj. 4 üzlet esetében hatósági szemlét és felszólítást/kötelezést követően az üzemeltető megszüntette a határérték fölötti zajkibocsátást. Egy esetben üzlethelyiséget bezárató határozat után szűnt meg a szabálytalanság.

Az építési tevékenységekre vonatkozó bejelentések száma 7 volt. A legtöbb esetben a korai munkakezdés zavarta a környéken élőket. 16 panasz vonatkozott a szomszéd által okozott zajra.

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj