XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2014/01/27/civil-szervezetek-napja/

Témák A-Z

Civil Szervezetek Napja

ARCHÍV | 2014. január 27. - Frissítve Kulturális hírek

Dr. Tóth József a kerület polgármestere megnyitójának fő mondanivalója „…erős civil szervezetek nélkül nincs erős társadalom”. Megköszönte a civil szervezetek tevékenységét, mely a kerület önálló közigazgatási egységgé válása 75. évfordulója alkalmából nyújtottak. Szintén kiemelte a civil szervezetek tevékeny közreműködését a kerület jövőjét több évtizedre meghatározó Hosszú távú fejlesztési koncepció véleményezése során.

A börzére 19 szervezet jelentkezett. Szolgáltatást öt szervezet biztosított, 7 szervezet bemutató tartására vállalkozott. A résztvevők és a látogatók frissességét a jóga és a meridián torna segítette elő, a fiatalok és idősebbek erejüket, ügyességüket a szárazföldi evezősversenyen próbálhatták ki.

A civil szakmai fórumon a civil-civil, a civil-vállalati, és a lakóközösségi programokról, megvalósításának lehetőségeiről, feltételeiről volt szó, ahol a közreműködők gyakorlati tanácsot adhattak az érdeklődő civileknek. A Mácsai István galéria két kiállításnak adott helyet: a kerületi alkotóművészek tárlata és várostörténeti kiállítás várta a látogatókat. A gálához hat szervezet csatlakozott, először lépet fel a Holdvilág Kamaraszínház Kulturális Egyesület csoportja. A három legszínvonalasabb stand díját a Homoludens.hu egyesület, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület és az Angyalföldi Nagycsaládosok Egyesülete kapták.

A civil vándorserleget ez évben a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete nyerte el a 2013-ban nyújtott helytörténeti, helyismereti népszerűsítő munkájáért, és az árvízi védekezés során nyújtott kiemelkedő példamutató és segítő tevékenységükért. Az egyesület a kerülethez kötődő és a helyi érdekeket szem előtt tartó, a kerületért tenni akaró és a kerületi hagyományokat őrző civil szervezet. Kiemelt feladatuknak tartják a kerület történeti múltjának, szellemi hagyatékának természeti és építet értékeinek, nevezetességeinek, látnivalóinak felkutatását, megóvását és megismertetésének elősegítését.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj