XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2014/02/26/folytatodnak-a-szuro-szombatok-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Folytatódnak a „Szűrő” szombatok a XIII. kerületben

ARCHÍV | 2014. február 26. - Frissítve Egészségügyi hírek

2014-ben az 5 szakterületen havi 9-9 órában lehet szűrővizsgálatokat igénybe venni: komplex mammográfia 45-65 év közötti korosztály részére; emlőultrahang vizsgálat – korhatárhoz nem kötött; hasi ultrahang vizsgálat nők és férfiak részére – javasolt korosztály 40 év felett; csontritkulás vizsgálat nők és férfiak részére – javasolt korosztály 50 év felett (2 évenként vehető csak igénybe); urológiai vizsgálat férfiak részére – javasolt korosztály prosztata vizsgálatnál 40 év felett, herevizsgálatnál 50 év alatt; bőrdaganat szűrés – javasolt 18 év felett.

A bejelentkezés folyamatos, helye a Szegedi úti szakrendelő intézet recepcióján személyesen 700-2000 óra között. Vinni kell a lakcímkártyát és TAJ igazolványt, a vizsgálatokhoz háziorvosi beutaló nem szükséges. A 2013-ban 755 fő élt a szűrővizsgálatok adta lehetőséggel. Ebből 191 betegnél állapítottak meg orvosi teendőt igénylő kórképet, ami a megjelentek 25,3 %-át jelentette.

A kerületben a gyermek lakosság prevenciós tevékenységét hatékonyan biztosítja a védőnői szolgálat és a házi gyermekorvosi ellátás. Ehhez kapcsolódott a több mint 10 éve működő egészségmegőrző szűrőprogram, melynek eredményeként a szülők a gyermek alkatára vonatkozó jellemzőkön túl, tanácsot kapnak a helyes életmód kialakítására, választható sportágra, munkaterületre. Ezen túlmenően az iskolafogászati rendeléseken szinte minden tanuló megjelenik szűrővizsgálaton, amit szükség esetén kezelés követ.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj