XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2014/06/24/elhunyt-urbanne-nemeth-gyongyi/

Témák A-Z

Elhunyt Urbánné Németh Gyöngyi

ARCHÍV | 2014. június 24. - Frissítve Egyéb

Urbánné Németh Gyöngyi 1946. augusztus 17-én született Budapesten. Pályafutását 1964-ben  a Főváros XV. Kerületi  Tanács VB apparátusában kezdte. Kezdetben szervezési és panaszügyi előadói-, majd a Tanácsakadémia elvégzése után csoportvezetői-, később osztályvezetői munkakörben dolgozott. Munkája mellett 1980-ban jeles eredménnyel államvizsgázott az Államigazgatási Főiskolán.   1988-tól volt a Budapest Főváros XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztályának vezetője. A rendszerváltást követően osztályvezetői kinevezése mellett két éven keresztül megbízott jegyzői, később megbízott aljegyzői feladatokat látott el. 1999. január 1-jétől 2007. december 31. napján bekövetkezett nyugállományba vonulásáig  dolgozott a hivatal kinevezett aljegyzőjeként. Több mint negyven évet töltött a közigazgatási pályán.

Aljegyzőként meghatározó szerepe volt az osztályok közötti koordináció javításában, munkájában minden esetben a kerület érdekeit tartotta szem előtt, tevékenységét a  konszenzus keresés jellemezte. Jelentős szerepet vállalt abban, hogy kerületünkben is fokozott figyelmet kapjon a minőségi szemlélet, és önkormányzatunknál is sor kerüljön a minőségbiztosítási rendszer bevezetésére. Munkája eredményeként hivatalunk a fővárosi kerületek között elsőként felelt meg az ISO 9001:1994 jelű nemzetközi minőségügyi rendszer követelményeinek.

Munkájának elismeréseként több szakmai kitüntetést kapott.  Részesült a Tanács Kiváló Dolgozója kitüntetésben, Polgármesteri Dicséret kitüntetésben, kerületi szakmai díjban, Belügyminisztériumi elismerésben, szakmai főtanácsadói címben. A munkatársak szeretetét és tiszteletét a 2004-ben átadott az Év köztisztviselője cím  fémjelezte. Szakmai pályafutása lezárásaként a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át.

Tragikus halálával nem csak a családja, hanem önkormányzatunk és a polgármesteri hivatal is felejthetetlen embert veszített el. Urbánné Németh Gyöngyit a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat a saját halottjának tekinti. Temetése 2014. július 3-án 12.45-kor lesz a Rákospalotai temetőben.
Emlékét őrizni fogjuk.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj