XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2014/07/14/a-2014-evi-kornyezetvedelmi-palyazat-nyertesei/

Témák A-Z

A 2014. évi környezetvédelmi pályázat nyertesei

ARCHÍV | 2014. július 14. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

A pályázat témaköreit – a korábbi pályázatok során érkezett lakossági igények figyelembevételével – idén jelentősen bővítette a bizottság. Az előkerteken túl magánterületi kert kialakítására, továbbá hőszigetelésre is kiterjedt a támogatások köre. A környezetvédelmi alapban az önkormányzati költségvetésben elfogadott évi 5 milliós támogatás mellett a környezetvédelmi bírságokból befolyt összegekből pótolják a pályázat nyertesei számára nyújtott támogatást.

A korábbinál nagyobb érdeklődés miatt az eredetileg kiírt 5 milliós keretnél lényegesen magasabb volt az igény. A bizottság 8,5 millióra emelte a támogatási keretet, mivel valamennyi beérkezett pályázat megfelelt a kiírásnak.

Falfirka-mentesítésre 21 lakóközösségnek összesen 4 883 000 Ft, kertkialakításra 6 társasháznak összesen 1 615 000 Ft, energiahatékonyságot növelő beruházás megvalósítására szintén 6 társasháznak 1 800 000 Ft támogatást nyújtott az önkormányzat. A pályázaton egy civil szervezet tervezett projektjét is támogatta a bizottság 200 000 Ft összegben.

A nyertesekről és az elnyert összegekről szóló tájékoztató a honlapon, a pályázatoknál megtalálhatók.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj