XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2014/12/04/sikeres-a-prevencios-kozpont-munkaja/

Témák A-Z

Sikeres a Prevenciós Központ munkája

ARCHÍV | 2014. december 04. - Frissítve Egyéb

Az intézmény működtetésével a jogszabályi ellátási kötelezettség teljesítésen túl az önkormányzat önként vállalta a közösségi munka bevezetését, valamint a helyi, állampolgári szerveződések, kezdeményezések helyszínének, működtetés alapfeltételeinek biztosítását. A Prevenciós Központ telephelyén minden korosztály megtalálja a számára fontos elfoglaltságot. A szolgáltatások térítésmentes biztosítása nemcsak a hátrányos helyzetű családok számára elérhető, hanem minden kerületi állampolgár részére nyitott. A helyi közösségeknek kiemelkedő jelentősége van a társadalmi integráció megteremtésében, az értékrend kialakításában és átadásában, a szolidaritás megteremtésében, ezért az önkormányzat sokféle eszközzel támogatja az önszerveződő csoportokat.

A kerület képviselő-testületének a 2005-ben létrehozott új intézményével az volt a célja, hogy a szolgáltatási hálózatot még magasabb színvonalon működtetve álljon az igénybevevők rendelkezésére, amelyben prioritásként jelennek meg a közösségi alapú szolgáltatási formák és a prevenció.

A Prevenciós Központ a székhellyel együtt 12 telephelyen működik. Szervezi: a családsegítést, a gyermekjóléti szolgáltatást, a napközbeni ellátást, a közösségi munkát és a közfoglalkoztatást. A közfoglalkoztatás keretében elsősorban a közterületek tisztaságát végezzük. A közösségi munka mellett az intézmény alkalmas a kerületünkben működő civil szerveződések befogadására és támogatására. Az intézmény életében az elmúlt évben több komoly változás történt, melyek érintették a szervezeti struktúrát és a szakmai munkát egyaránt. Az új székhelyre történő költözéssel a működés feltételeit a gazdaságosság, a hatékonyság és eredményesség figyelembe vételével alakították ki, az érvényben lévő jogszabályoknak történő megfelelés, és szakmaiság jegyében.

Az új székhely és telephely lehetőséget adott szükségletek figyelembevételével, programokon való résztvevők számának növelésére. Az intézmény kialakítása, tárgyi feltételei biztosítják, hogy szinte minden korosztály megtalálja magának azt a programot, szolgáltatást, amelyen szívesen részt vesz, legyen az baba-mama klub, baba-mama jóga, idős jóga, zumba, sakkszakkör, olvasóklub, táncház, fittnesz-park, nyelvtanulás, számítógép oktatás, hátrányos helyzetű gyermekek részére fociedzés, vagy térítésmentes kerékpárkölcsönzés.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj