XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/02/13/passzivhaz-berbeadasanak-feltetelei/

Témák A-Z

Passzívház bérbeadásának feltételei

ARCHÍV | 2015. február 13. - Frissítve Egyéb

A rendelet hatályba lépése óta az épületkomplexum építése befejeződött, használatba vétele és üzemeltetése megkezdődött, a két pályázati forduló eredményeként bérleti jogot nyert bérlők az általuk kiválasztott lakást már birtokba is vették.

A pályázati eljárások tapasztalatai alapján, valamint a passzív minősítésű lakóépület minél nagyobb arányú telítettségének elérése érdekében a tulajdonos Önkormányzat a bérbeadás feltételeinek módosítására tesz javaslatot.

A módosítással a tulajdonos bővíti a pályázók körét. Lehetővé kívánja tenni a Passzívházban lévő lakás bérleti jogának elnyerését félkomfortos és komfort nélküli kerületi önkormányzati lakást bérlők számára is, amennyiben minden további pályázati feltételeknek megfelelnek. Ezen kívül az épületkomplexumban fecske hasznosítású lakásokat jelölt ki, amelyek ezáltal újabb színterévé válhatnak a kerületi fiatalok életkezdésének.

A rendelet tervezetét – a jogalkotásról szóló törvény elvárásainak eleget téve, összhangban a transzparens döntés-előkészítésre vonatkozó vállalásainkkal – társadalmi véleményezésre bocsátjuk. Várjuk a kerületi lakosaink, és minden érintett segítő, építő javaslatát, véleményét annak érdekében, hogy a megvalósítható lakossági elvárásokat a készülő jogszabály megalkotásának figyelembe vehessük.

Várjuk véleményeiket február 22-ig.

E-mail: velemeny@bp13.hu

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj