XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/05/05/eselyegyenlosegi-dijazottak/

Témák A-Z

Esélyegyenlőségi díjazottak

ARCHÍV | 2015. május 05. - Frissítve Egyéb

A polgármester a díj átadásakor méltatta az elismerésben részesülőket:

Bőhm Zsuzsanna életét végigkíséri a másokon való segítés. Korábban a SZÜV-nél, utóbb, nyugdíjba vonulásáig hivatásos szociális munkásként sokat tett a hátrányos helyzetű emberekért, a leszakadók felzárkóztatásáért. Nyugdíjba vonulása óta tevékenyen részt vesz a lakóterületi karitatív munkában. Tagja volt az ASZE elnökségének, jelenleg az ASZE felügyelőbizottságának. Szenvedélyesen, gyakran nagy átéléssel képviseli az elesett emberek életét, életútja, kerületünkben kifejtett tevékenysége alapján méltán részesül az esélyegyenlőségi díjban.

Gál Kálmánné, Ildikó az Árpád-hídi lakótelepen él, meghatározó társadalmi munkása a szűkebb és tágabb értelemben vett lakókörnyezetének. Komoly szervezőmunkát végzett az ASZE megalapításánál. Annak létrejötte után egyik vezetőségi tagjaként lelkesen dolgozott a boltok működőképességéért, és hogy a lakosság korán jusson hozzá a legalapvetőbb élelmiszerekhez.  Hozzáállása a közösségi munkákhoz példaértékű, és mint ilyen, példaként is állítható a jó szándékú, tenni akaró emberek elé. Jelenleg is aktív tagja a kerületi polgárőrségnek és az ASZE felügyelőbizottságának. Közéleti munkásságának meghatározó része az elesettek felkarolása.

A laudáció után Holopné Schramek Kornélia és Borszéki Gyula alpolgármesterek, valamint Takács Ferenc a SZEM Bizottság elnöke fejezték ki köszönetüket és elismerésüket a díjazottaknak.

Bőhm Zuzsanna az előtte levő példákat emelte ki, az adott számára igazi muníciót – említette. Gál Kálmánné, Ildikó arra emlékezett, hogy ő még abban a korban nőtt fel, amikor a társadalmi munka természetes volt. Örömét fejezte ki, hogy a közösségért dolgozhatott, különösen, hogy ezt a XIII. kerületben tehette, ahol már 51 éve él.

A díjat az önkormányzat 2008-ban alapította azon személyek elismerésére, akik mindennapi munkájában tisztelik ezeket az értékeket és aszerint élnek, dolgoznak. A díj később kapta az „Ember az emberért” elnevezést, melyet ez idáig tizenketten vehettek át.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj