XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/05/18/bevalt-az-egyesitett-ovoda-rendszere/

Témák A-Z

Bevált az Egyesített óvoda rendszere

2015. május 18. Egyéb

Az intézmény 2007. július 1-jei megalakulása óta eltelt időszak igazolta, hogy az átszervezés – az önkormányzati szándéknak megfelelően és a szülői elvárásokhoz igazodva – még színvonalasabb teljesítményt eredményezett. Az egységes vezetéssel és irányítással hatékonyabb és költségtakarékosabb szolgáltatásokat nyújthattunk úgy, hogy még színesebb és sokrétűbb óvodai nevelés és ellátás valósult meg a kerületben. A szülők elégedettsége és óvodáink változatlan népszerűsége a nevelőmunka magas színvonalát igazolják.

Kerületünkben minden óvodai igényt ki tudunk elégíteni. Az emelkedő gyermeklétszám miatt a beszámolás időszakában újabb csoportszobákat nyitottunk. Az elmúlt 2,5 évben közel 1,8 milliárd Ft-ot költöttünk az óvodaépületek és –udvarok fejlesztésére és felújítására, új eszközök beszerzésére, hogy minél kényelmesebb és esztétikusabb környezetben fejlődhessenek óvodásaink. A Pitypang Tagóvodában beindított angol-magyar kétnyelvű óvodai nevelés iránt változatlanul nagy az érdeklődés. A kiválóan felkészült óvodapedagógusok munkáját fejlesztőpedagógusok segítik. A tagintézmény-vezetők órakedvezményét, a 15 fő fejlesztőpedagógust, a 18 dajkát és 1 fő szabadidő-szervezőt a kötelező létszámon felül, önkormányzati forrásból biztosítjuk. A 2015. évi költségvetési rendeletében az Egyesített Óvoda működtetésére 2,7 milliárdos forrást hagyott jóvá a Képviselő-testület. Mindennek köszönhetően a tagóvodákban folyó szakmai tevékenység és annak feltételrendszere kerületen kívül is elismert.

A XIII. kerületi Önkormányzat által biztosított anyagi, személyi és szakmai feltételeket az intézmény jól kamatoztatja. Az Óvodaigazgatóság és a tagóvodák pedagógusai, alkalmazottai között az összehangolt és elhivatott munka biztosítéka a kialakított értékek megőrzésének és továbbfejlesztésének.

További feladatok:

  • A pedagógusok és a nevelőmunkát segítők körében az elhivatott, magas színvonalú, a többletfeladattal járó munka további elismerése.
  • A működést meghatározó alapdokumentumok, szabályzatok teljes körű aktualizálása, ügyrend kialakítása.
  • Az önköltséges szolgáltatások egy részének kiváltása tehetséggondozó műhelyek létrehozásával.
  • A költséghatékonyság érdekében közbeszerzések indítása.
  • Az informatikai eszközeink fokozatos korszerűsítése, újabb biztonsági kamera felszerelése.
  • Sószobák kialakítása, alkalmazásának kiterjesztése.
  • A társintézményekkel a kapcsolatok erősítése.
Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj