XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/12/18/kozossegi-egyutteles-alapveto-szabalyairol-es-ezek-elmulasztasanak-jogkovetkezmenyeirol/

Témák A-Z

Közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről

ARCHÍV | 2015. december 18. - Frissítve Egyéb

A helyi közösségi érdekek érvényre juttatása érdekében célszerű és szükséges a helyi jogalkotás, amelynek alapvető célja az állampolgárok nyugalmát, a közterület rendjét, rendeltetésszerű használatát elősegítő, biztosító szabályok betartása és betartatása a lakosság, mint helyi közösség érdekében. A közösségi együttélés szabályai magukban foglalnak olyan magatartási szabályokat, amelyek az öngondoskodás és a közösségi feladatok ellátásához való hozzájárulás formáinak meghatározását jelentik. A közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartások közigazgatási bírsággal való szankcionálása a tapasztalatok alapján az egyik alkalmas eszköz lehet az ilyen magatartások visszaszorítására.

A helyi lakosság elvárja az Önkormányzattól, hogy a közterületek rendeltetésüknek megfelelő használatát, a nyugodt és békés együttélést a rendelkezésre álló valamennyi eszközzel biztosítsa a kerületben élők számára. A rendeletalkotás elsődlegesen e cél megvalósítását szolgálja az együttélés alapvető magatartási szabályainak meghatározásával és az elmulasztásuk esetén megfelelő szankció kilátásba helyezésével. A rendelet megalkotása óta eltelt több mint két év jogalkalmazási tapasztalatai és az időközben bekövetkezett jogszabályváltozások alapján az új rendelet szabályozása egyértelműbb. pontosabb. A lakosság részéről jelentkező új szabályozási igényeket is megvizsgáltuk és ennek eredményeként az új rendelet új magatartási szabályokat is tartalmaz és a törvényi rendelkezésnek megfelelően differenciáltan állapítja meg az egyes szabályszegő magatartások esetén kiszabható közigazgatási bírság összegét.

A rendelet-tevezetet december 31-ig lehet véleményezni.

Véleményeiket a következő e-mail címre várjuk: rendeletvelemenyezes@bp13.hu

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj