XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/07/11/az-oenkormanyzat-felkeszuelt-vizes-vilagbajnoksagra/

Témák A-Z

Az önkormányzat felkészült a vizes világbajnokságra

2017. július 11. - Frissítve Kulturális hírek

Az önkormányzat az elmúlt hónapokban sokirányú erőfeszítéseket tett azért, hogy a világméretű érdeklődéssel kísért sportesemény résztvevői, és a versenyek látogatói a lehető legjobban érezzék magukat, és a Duna Aréna környezetében élő kerületi lakosokat is a lehető legkisebb mértékben terheljék a július 14-30. között megrendezésre kerülő Elit VB, majd az augusztus 7-20. között lebonyolítandó Masters VB járulékos kellemetlenségei.

Mint korábban honlapunkon, és a Hírnök 2017. július 6-án megjelent számában, Fontos kérdések – hiányzó válaszok címmel beszámoltunk róla, néhány héttel a sportesemény előtt még sok volt az önkormányzatot és a kerület lakosságát foglalkoztató, megválaszolatlan kérdés. Időközben ismeretessé vált, hogy a szervezők döntöttek a világbajnoksághoz kapcsolódó tájékoztatási, forgalomszervezési, köztisztasági és rendészeti kérdésekben, amelyek megoldása teljes mértékben a rendezvény szervezőbizottságának kompetenciájába tartozott.  Fontos információ, hogy a BP2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nkft. június 29. és augusztus 22. között magyar és angol nyelvű telefonos ügyfélszolgálatot üzemeltet, ahol a versennyel kapcsolatos általános kérdések (program, jegyvásárlás, utazási és turisztikai információk) megválaszolása mellett fogadják az esetlegesen felmerülő panaszbejelentéseket is. A forró drót a következő számon hívható: +36/1-90-70-500.

A kerület felkészülésének egyik legjelentősebb állomása az önkormányzat tervei alapján elkészült és átadott, a szakemberek által is magas színvonalúnak minősített Dagálysétány utca megvalósítása volt. Az előkészületi időszakban az önkormányzat részletesen tájékozódott a Duna Aréna környezetében élő kerületi lakosok jogos igényeiről és elvárásairól, és azokat képviselte a szervezőkkel folytatott többfordulós egyeztető tárgyalásokon. Ennek eredményeként került sor a rendezvény helyszínét övező, a területre irányuló gépjárműforgalom korlátozását, az ott élők mozgásának akadálytalanságát biztosító zárt zóna határainak kijelölésére, a behajtás szabályainak meghatározására. A közrend, a köztisztaság és a közbiztonság fenntartásával kapcsolatos kerületi igények érvényesülése érdekében Budapest Főváros XIII. Kerületi Közterület-felügyelet a megjelölt időszakban célirányos feladatokat végrehajtó, angol – német nyelven kommunikáló diákmunkásokkal megerősített járőrszolgálattal támogatja a rendezők tevékenységét.

A kerületi polgármesteri hivatal az esemény környezetében több információs pontot üzemeltet majd, ahol a versenyekre érkező közönség angol – német – és francia nyelven megjelentetett, az alkalomra készült kiadványhoz juthat, tájékozódhat a kerület turisztikai nevezetességeiről, és választ kaphat a városrésszel kapcsolatos kérdéseire. Az önkormányzat által foglalkoztatott középiskolás és főiskolás diákok ezeken az információs pontokon is segítik a kommunikáció akadálytalanságát. Köztudott, hogy az önkormányzat az elmúlt hat évben mintegy 110 millió forintos fordított arra, hogy a kerület frekventált pontjain a lakossági kártyával rendelkező helyi lakosok ingyenes WIFI kapcsolatot létesíthessenek. Az önkormányzat döntése alapján a világbajnokság teljes ideje alatt bárki szabadon rácsatlakozhat a kerületi WIFI hálózatra, és korlátozás és regisztráció nélkül használhatja azt. A világbajnokságra készülve megtörtént az Angyalföld app tartalmának frissítése: az okostelefonokra letölthető alkalmazás számos helyi információval, és az önkormányzat friss híreivel járul hozzá a felhasználók gyors és hiteles tájékozódásához.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj