XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/07/31/kiallitas-martinek-janos-sportoloi-palyafutasarol/

Témák A-Z

Kiállítás Martinek János sportolói pályafutásáról

2017. július 31. Kulturális hírek

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ kiváló magyar sportolók pályafutását bemutató kiállítás sorozatában, a Mozgásban a Kultúra eseménysorozat keretében szeptember 22-ig Martinek János kétszeres olimpiai-, négyszeres világ-, és egyszeres Európa-bajnok öttusázó, az öttusa szövetség kapitánya sportolói karrierjét bemutató kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők.

A művelődési központ Mácsai Galériájában bemutatott dokumentumok, személyes tárgyak, és az elnyert trófeák plasztikusan jelenítik meg Martinek János rendkívül eredményes sportolói pályafutását. A kitűnő sportember kilenc világversenyen indult, amelyeken összesen hat arany-, két ezüst-, és két bronzérmet nyert. Magyar bajnokságokon tizenöt érmet szerzett, három alkalommal választották az év öttusázójának, és párbajtőr vívócsapatban is sikerült magyar bajnokságot nyernie. A világon ő az egyetlen olyan öttusázó, aki ötnapos és egynapos rendezésű viadalokon is olimpiai helyezést ért el.

Martinek János a kiállítás megnyitása alkalmából nem lehetett jelen, mivel a férfi öttusa válogatott szövetségi kapitányaként Minszkbe szólította a kötelesség, az Európa-bajnokságra. Kérésének megfelelően az eseményen a Budapesti Honvéd elnöke, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó képviselte őt, aki felhívta az egybegyűltek figyelmét arra, hogy Martinek János sportvezetőként pontosan olyan aktív, mint versenyzőként volt. – Egy sportegyesület rangját a múltja határozza meg – mondotta Gergely István. – Martinek János egyike azoknak a személyiségeknek, akik hiteles példát adnak a közönség, a sportolók, és azoknak a szülőknek a számára, akik kiváló csapatszellemmel, és a versenyzők által összegyűjtött sikerek aranytartalékával rendelkező egyesületet keresnek gyermekeiknek. Neki, és a hozzá hasonló versenyzőknek köszönhető, hogy a Budapesti Honvéd Sportegyesület a magyar öttusa fellegvárává válhatott.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj