XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/01/03/folytatodik-kornyezetvedelmi-program/

Témák A-Z

Folytatódik a környezetvédelmi program

2018. január 03. Környezetvédelmi hírek

A képviselő-testület elfogadta a Környezetvédelmi-fenntarthatósági program – 2012-2017 végrehajtásáról szóló beszámolót és a 2018-2023 közötti programját. Megállapította, hogy a meghatározott feladatok végrehajtása megtörtént. Kivételt csak azok a feladatok jelentenek, melyek megvalósítását az időközben az önkormányzat feladat- és határköreiben bekövetkezett változások ellehetetlenítettek.

A kerület környezeti állapota az elmúlt időszakban nem romlott, a környezeti szempontból tapasztalható negatív folyamatok (a gépkocsiállomány és a járműforgalom folyamatos növekedése) ellenére sem, amelyben nagy szerepet játszott az önkormányzat programjának végrehajtása. A környezeti gondolkodás, a fenntarthatóság a kerületi polgárok hétköznapjainak része lett, a polgárok igénylik és keresik a program olyan elemeit, mint a veszélyeshulladék-gyűjtés, a zajügyelet és a környezetvédelmi pályázat.

A 2018-2023. évekre elfogadott környezetvédelmi program célja a kerület környezeti állapotának és környezeti teljesítményének javítása, ezáltal egészséges lakókörnyezet biztosítása a lakosság számára. Ellensúlyozni a természeti erőforrások egyre gyorsabb ütemű felhasználását, és a gazdasági tevékenységek hatásaként a környezetbe kibocsátott szennyező anyagok növekvő mennyiségét.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj