XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/09/02/jo-gyakorlat-a-valtozashoz-palyazati-felhivas/

Témák A-Z

„Jó Gyakorlat a Változáshoz” – pályázati felhívás

ARCHÍV | 2020. szeptember 02. - Frissítve Felhívás

Budapest Főváros XIII. Kerület Önkormányzat Szociális Szolgáltató Központ és a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége „Jó Gyakorlat a Változáshozprogram keretében JELIGÉS pályázatot hirdet a XIII. kerület lakossága számára három korcsoportban:

A/csoport : 15 – 25 év közötti lakosok

B/csoport  : 25 – 50  év  közötti lakosok

C/csoport : 50 év feletti lakosok

2020. év elején tömegeket elérő, hatalmas, új ismeretlen járvány érte el a világot, így Magyarországot is. A COVID-19 vírus természete, a terjedésének, a megfertőződések módjai, a megbetegedések kimenetele, a betegségnek leginkább kitett korcsoport, a gyógyítás lehetőségei, a vírus elleni hatásos védekezés – oltóanyag hiányában – gyakorlatilag ismeretlen.

A rengeteg bizonytalanság először megrémisztette az embereket! Később azonban gondolkozásra késztette a lakosságot. Miként, milyen módon keletkezett és okok miatt terjedt el ilyen széleskörűen, gyorsan a vírus járvány az emberi populációban.

A vírus megjelenése – a szóba jöhető okokat nem részletezve – az eddigi életvitelünk átgondolását, átértékelését és változást jelentett.

Mit üzent a COVID- 19 járvány a ma élő embernek?

 A pályázat célja: a járvány okozta szemlélet és gyakorlat változás megismerése, amelyek gyökeres fordulatot, változást  hoztak az egyén életében.

A pályázat feltételei:

  • A változás leírása max. 2 géppel, vagy kézzel írt A4 méretű lapon történhet két példányban. A pályázati anyagot egy JELIGÉS nagy borítékba kell helyezni, megjelölve a „Jó Gyakorlat a Változáshoz” program címet és az A, B, C korcsoport jelet. Csatolni kell a nagy borítékhoz egy kis, leragasztott ugyancsak, JELIGÉS borítékot is, amely a pályázó nevét, korát és lakcímét tartalmazz. A kis boríték felbontására csak az összes pályázat értékelése után kerül sor!

 A pályázat leadásának helye: Budapest Főváros XIII. Kerület Szociális Szolgáltató Központ címe: 1131 Bp. Jász u. 130. Véghné Reményi Mária névre

  • A pályázat leadásának határideje: szeptember 21.
  • A pályázatokat egy 3 tagú bizottság értékeli korcsoportonként. Az Értékelő Bizottságban részt vesz a kerületi idősügyi referens, a NYUBUSZ és a Magyar Környezetvédelmi Egyesület felkért képviselője. A Bizottság javaslatot tesz minden korcsoportban egy pályázat díjazására.
  • Valamennyi pályázatban résztvevő ELISMERŐ OKLEVÉL-ben és 5.000,- forint értékű utalványban részesül.

A díjak átadására ünnepélyes körülmények között 2020 novemberben kerül sor.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj