XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/01/07/felhivas-tarsadalmi-velemenyezesre-uj-tervtanacsi-rendelet-keszitese/

Témák A-Z

Felhívás társadalmi véleményezésre: új tervtanácsi rendelet készítése

ARCHÍV | 2022. január 07. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Tisztelt XIII. Kerületi Lakosok! Tisztelt Érdeklődők!

Elkészült Budapest Főváros XIII. Kerület helyi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról, működési feltételeiről és eljárási szabályainak megállapításáról szóló új önkormányzati rendeletének tervezete.

A jelenleg hatályos, a helyi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról, működési feltételeiről és eljárási szabályainak megállapításáról szóló 10/2013. (III.26.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: tervtanácsi rendelet) 2013. április elsején lépett hatályba, és egy alkalommal, 2016-ban került módosításra.

A tervtanács létrehozásának és működtetésének célja Budapest Főváros XIII. kerület épített környezetének alakítása, építészeti örökségének védelme szempontjából meghatározó építészeti-műszaki tervek szakszerűségének és magas színvonalának biztosítása, a tervszerű városfejlesztés követelményeinek érvényre juttatása, valamint a városkép esztétikus kialakításának elősegítése.

A tervtanácsi rendelet hatályba lépése óta eltelt idő, a rendelet alkalmazása során szerzett tapasztalatok és a magasabb szintű és helyi jogszabályokban bekövetkezett jelentős változások a rendelet felülvizsgálatát tették szükségessé. A módosítások, jogtechnikai pontosítások mennyisége és az átstrukturálás miatt indokolt a rendelet módosítása helyett új rendelet megalkotása.

A rendelettervezet 2022. január 7. és január 21. között megtekinthető Partnerségi egyeztetés menüpont alatt.

A rendeletek előkészítésében való társadalmi részvételről szóló 26/2011. (VII.4.) önkormányzati rendeletben foglaltaknak megfelelően a rendelettervezet elfogadása előtt lehetőség van annak véleményezésére, észrevételek és javaslatok megfogalmazására.

A tervezettel kapcsolatos javaslatokat, észrevételeket a foepitesz@bp13.hu e-mail címre várjuk 2022. január 21-ig.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj