XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/12/22/eredmenyes-az-energetikai-tanacsadas/

Témák A-Z

Eredményes az energetikai tanácsadás

2022. december 22. Egyéb

Az energiaár emelkedése miatt az önkormányzat szeptember 1-jétől ingyenes tanácsadással is segíti a kerületi lakókat abban, hogyan csökkenthetik a háztartásuk energiafelhasználását, miként takaríthatnak meg energiát és pénzt tudatosabb odafigyeléssel. A szolgáltatás része az energiaválsággal kapcsolatos önkormányzati intézkedési tervnek.

December elejéig a kerület hét helyszínén heti egy alkalommal működnek energiafelhasználással kapcsolatos tanácsadói pontok. Bárki odamehet a lakók közül, előzetes regisztráció sem szükséges. Eddig több mint kétezren vették igénybe ezt az ingyenes önkormányzati szolgáltatást.

A lakhatási támogatást igénylők számára „házhoz visszük” a tanácsadást: a Prevenciós Központ és a Szociális Szolgáltató Központ munkatársai a jogosult lakókörnyezetét megismerve javaslatokat fogalmaznak meg a lakók felé az energiafelhasználást csökkentő eszközök beszerzésére, amit szociális rászorultság esetén az önkormányzat támogat. A bevezetés óta 1553 kérelmezőnél jártak munkatársaink. 746 esetben már volt a lakásban energiafelhasználás csökkentését segítő eszköz, 794 kérelmező pedig elfogadta munkatársunk javaslatát, hogy a jobb energiafelhasználáshoz milyen eszközök szükségesek, amelyeknek beszerzését az Angyalföldi Szociális Egyesület vállalta. Önkormányzatunk a szociálisan rászorultak esetében utalvány formájában nyújt segítségét.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj