XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2024/06/03/ketnapos-fesztival-a-xiii-kerulet-86-szuletesnapjan/

Témák A-Z

Kétnapos fesztivál a XIII. kerület 86. születésnapján

2024. június 03. Kulturális hírek

Zenés, táncos és sportprogramokkal, gyerekelőadásokkal, a végén pedig nagykoncerttel és tűzijátékkal ünnepeltük a XIII. kerület 86. születésnapját június első hétvégéjén Eső ide vagy oda, az események több ezer embert csalogattak ki a Béke térre.

Születésnapi időutazáson vehettek részt azok, akik június 1-én, szombaton és június 2-án, vasárnap eljöttek a Béke térre. Játékon keresztül mutattuk ugyanis az 1938 és 2024 közötti időszakot, vagyis az elmúlt 86 évet onnantól, hogy a XIII. kerület önálló közigazgatási egységgé vált Budapesten.

JÁTÉKOK MINDEN MENNYISÉGBEN

Ki lehetett próbálni az egyes korszakok ikonikus játékait, például az itt a piros, hol a pirost, a tiki-takit, régi számítógépes játékokat, flippert, léghokit és VR-szimulátort is. A gyerekeknek ezeken túl is jó kikapcsolódást ígért sok más játék. Felállítottunk ugyanis például csúszdát, akadálypályát, kétféle körhintát és kisvasutat, de volt mód arcfestésre és lufihajtogatásra is.

Körhinta a Béke téren

BEMUTATKOZTAK A NEMZETISÉGIEK ÉS A CIVIL SZERVEZETEK

A játékprogramok mellett június 1-én reggel 10-től este 6-ig a XIII. kerületi nemzetiségek, június 2-én pedig a helyi civil szervezetek mutatkoztak be zenés-táncos koncerteken, kézműves foglalkozáson, játékokon keresztül. Az első napon, szombaton színpadra került például német, bolgár, szlovák és horvát táncbemutató, roma, lengyel és görög zenés produkció, zárásként pedig szerb és balkán táncházat tartottak. A második napon, vasárnap kerületünk 22 civil szervezete mutatkozott be. Szervezésükben volt egyebek között ingyenes vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint mérés, egészségmegőrző tanácsadás, ki lehetett próbálni például szimulációs szemüveget, speciális mozgásszimulációs eszközt, sok-sok logikai, stratégiai, készségfejlesztő és reflex játékot.

Nemzetiségek Fesztiválja

PROGRAMZÁRÓ NAGYKONCERT ÉS TŰZIJÁTÉK

A XIII. kerület 86. születésnapjára időzített kétnapos fesztivál végén az egyik tévés tehetségkutatóban feltűnt, de azóta már Máté Péter-díjjal elismert Molnár Ferenc „Caramel” adott koncertet Palya Bea vendégfellépésével. A kétnapos rendezvényt látványos tűzijáték zárta a Béke téren.

Tüzijáték a Béke téren

default

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj