XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2024/06/03/kornyezetvedo-nyeremenyjatek-90-nap-alatt-a-fold-korul/

Témák A-Z

Környezetvédő nyereményjáték: 90 nap alatt a Föld körül

2024. június 03. Egyéb

Gyalogosok, kerékpárosok, rolleresek és tömegközlekedők százai kapcsolódtak be tavaszi önkormányzati nyereményjátékunkba, amellyel a környezetbarát közlekedési módokat népszerűsítettük. Ők 3 hónap alatt összesen 50 ezer kilométert tettek meg. Összteljesítményük 10 ezer kilométerrel haladja a Föld 40 ezer kilométeres kerületét. A szerencsések 2024. május 29-én vették át nyereményeiket.

Február 15-tól indult nyereményjátékunk lényege az volt, hogy a kerékpárral, rollerrel, gyalog vagy tömegközlekedési eszközzel megtett és dokumentált utazásokkal a Step2Stop mobilapplikációban pontokat gyűjthetett kerületünk bármelyik lakója. A pontokat a játékba bekapcsolódók egyrészt beválthatták kedvezményes ajánlatokra a Budapest13 Smart City alkalmazásban, másrészt részt vehettek önkormányzatunk nyereményjátékában.

A játékban való részvételhez fontos feltétel volt még, hogy aki alternatív közlekedési eszközzel jár, az összesen legalább 2 ezer pontot gyűjtsön a kerékpárral, rollerrel, gyalog vagy tömegközlekedési eszközzel megtett utazásaival. Minden fenntartható közlekedési eszközzel megtett 1 perc 1 pontot ért, és külön díjaztuk a megtett távolságot és a széndioxid-megtakarítást is.

PLUSZ 50 EZER KILOMÉTER, MÍNUSZ 6 EZER TONNA

A környezetvédő nyereményjátékba több száz XIII. kerületi kapcsolódott be február 15-től május 15-ig. Ők tömegközlekedési eszközzel 19.466 kilométert, sétálva és futva 17.868 kilométer kerékpárral és rollerrel pedig 12.879 kilométer tettek meg. Ez összesen 50.212 kilométer, ez pedig szinte méterre pontosan 10 ezer kilométerrel haladja meg a Föld kerületét, ami az Egyenlítő mentén 40.075 kilométer. Az 50.212 kilométer megtétele környezetbarát közlekedési eszközzel 6 tonna 116 kilogramm széndioxid megtakarítást eredményezett.

Az egyéni teljesítményekért cserébe nyereményeket kaptak azok, akik több mint 2 ezer pontot értek el. Ilyen környezettudatos civilek összesen 90-en voltak. Közöttük sorsolással talált gazdára 28 ajándék. Ilyen volt például három 46 ezer forint értékű utalvány, amely a Dagály fürdőben váltható bérletre, hat 25 ezer forint értékű utalvány, amely a Decathlon-ban vásárolható le és hat 6 ezer forint értékű mozijegy, amellyel 3D-s filmet lehet megnézni.

FOLYTATÓDIK A KÖRNYEZETVÉDŐ JÁTÉK

A nyereményeket 2024. május 29-én vették át a szerencsések dr. Tóth József polgármestertől. Előtte Csiga Gergely alpolgármester arról beszélt, hogy az idei volt a második ilyen játék, mert tavaly késő ősszel 15 ezer kilométert már „összegurultak” és „összegyalogoltak” a kerületiek. Az alpolgármester egyúttal bejelentette, hogy folytatódik a környezetvédelmet és a fenntartható közlekedést népszerűsítő játék a XIII. kerületben.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj