A kerület a lakosaiért, az idelátogatókért

Kerületünket a lendületes és dinamikus fejlődés jellemzi. Egyszerre nyújt élhető lakókörnyezetet és minőségi munkahelyi kínálatot, miközben minden korosztályról és társadalmi csoportról gondoskodik.

Az önkormányzat hosszú távú stratégiájának egyik meghatározó pontja az itt élők lakhatási körülményeinek javítása. Folytatódott a bérlakás építési és felújítási program, rendszeres lakáspályázatokkal segítettük a fiatalok lakáshoz jutását. Az önkormányzati lakásállomány több, mint 91,8%-a összkomfortos, komfortos vagy félkomfortos lett. Megőriztük a lakásvagyon értékének folyamatos növekedését.

Az önkormányzat az elmúlt években korszerű intézményhálózatra épülő, jól működő szociális ellátó rendszert hozott létre. A szociális munka eszközeivel az egyéni igényekhez igazítva rugalmas, eredményes szolgáltatásokkal segítettük az életminőség javítását. Bővítettük az idősek számára nyújtott általános és célzott támogatási formákat, a pénzbeli és természetbeni ellátást, bővült az intézményi hálózat és a házi segítségnyújtás. Az igényekhez alakítottuk gyermekintézményeink férőhelyeinek számát. A bölcsődék, óvodák minden igényt kielégítenek, várólista évtizedek óta nincs.

Kerületünk kulturális élete gazdagodott, közművelődési-, és a művészeti nevelést szolgáló intézményeink programjai, rendezvényei megújultak, kínálatukban országos és nemzetközi rangú kulturális, közösségi rendezvények szerepeltek.

Az elmúlt évek erőfeszítéseinek köszönhetően az egészségügyben jól működő intézményrendszer került kialakításra, amely magas színvonalon biztosítja a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálat, a járóbeteg szakellátás feladatainak ellátását. A kerületi szakellátó rendszer műszaki felszereltsége jelentősen meghaladja az országos átlag szintjét.

Megőriztük és fejlesztettük a kerületi önkormányzati fenntartású közterületek színvonalát. A közterületi beruházások részeként tervszerűen került sor a parkok, játszóterek, fitneszterek kialakítására, felújítására, útfelújításokra. A zöldfelületek és közterületek használata iránt fokozatosan növekszik az igény. Ezzel összhangban megfelelő mennyiségben és minőségben bővítjük a karbantartási és fejlesztési feladatokat. 20 év alatt 800 ezerről 1,3 millió négyzetméterre nőtt az önkormányzat által kezelt zöldfelületek nagysága.

Az önkormányzat az elmúlt időszakban középpontba állította a környezet- és klímavédelmet.  Jó példát mutatva hívtuk fel a figyelmet az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére, a szelektív-, és veszélyeshulladék gyűjtés-, az energiatakarékosság-, a klímavédelemben kulcsfontosságú zöldfelület-gazdálkodás, a smart megoldások és a digitális eszközök használatának fontosságára.