A különösen tápláló versenymű elkészítésének előkészületei már a versenyt megelőző napon megtörténtek: omlósra és porhanyósra főtt a kicsontozott füstölt csülök, és egy éjszakára vízbe merült az étel elkészítéséhez szükséges, mintegy kétkilónyi primőr lóbab is. A verseny napján a csapat tagjai a helyszínen vágták fel a bőven mért vöröshagymát, amelynek dinsztelése után megkezdődhetett a bab főzése az előző napról eltett, különösen zamatosnak bizonyult csülöklében. Alig három órára volt szükség a bab megpuhulásához, miközben az ételbe egy fej apróra vágott fokhagyma, öt-hat közepes méretű babérlevél és egy kis pirospaprika került. A zsűri, élén Borszéki Gyula alpolgármesterrel nem tudta leplezni örömét az étel kóstolásakor: az orrcimpák remegése és a másodpercekre behunyt szemhéjjak elárulták az ítészek meglepetését, és az átélt kulináris kaland mértékét. Nem kétséges, hogy a szigorú és igényes zsűri álláspontja egyezett a jelenlévők véleményével, hiszen a zsűrizést követő pillanatokban az érdeklődők maradéktalanul felfalták a jó szívvel kínált egytálételt. A közterület-felügyelet csapata magasra tette a mércét: most egy esztendő áll az együttes tagjainak rendelkezésére ahhoz, hogy megegyezzenek, jövőre milyen pályaművel tesznek kísérletet az első hely megszerzésére.