Egyéb

Megújult honlapunk

Megújult önkormányzatunk honlapja. Ezentúl új vizuális megjelenéssel és új szerkezetben kínálunk még több, még részletesebb információt a kerületben élők széles körű tájékoztatására.

Az új honlap fejlesztése, kialakítása csaknem egy évet ölelt fel. Szerkezetének, tartalmának kialakításába lakótársainkat is bevontuk: kérdőívekkel, interjúkkal mértük fel, milyen változásokat szeretnének azok, akik rendszeresen olvassák és használják weboldalunkat.

Hét nagyobb téma köré csoportosítva jelennek meg 2024. július 24-től azok az információk, amelyek segítik, hogy a XIII. kerületeik a lehető legtöbb tudnivalót ismerhessék meg lakóhelyünkről és önkormányzatunk tevékenységéről, szolgáltatásairól. Nem csak arculatát tekintve változott tehát honlapunk. A korábbinál még jobban fókuszálunk a közszolgálati tájékoztatásra, de fontosnak tartottuk, hogy weboldalunk vizuális megjelenése is igazodjon ahhoz trendhez, miszerint a döntő többség már okostelefonról netezik és használ bármilyen oldalt, köztük a miénket is. Látássérült lakótársaink is kényelmesen tudják használni megújult honlapunkat felolvasószoftverek segítségével.

A fejlesztés során célunk volt, hogy az önkormányzat szolgáltatásainak teljes spektruma megjelenjen az oldalon. Célunk volt az is, hogy az önkormányzat különböző felületeinek felhasználói egységes környezetben tudják igénybe venni szolgáltatásainkat – ez a következő időszakban folyamatosan megvalósul majd.

A honlap hét nagyobb témacsoportja átfogja kerületünk életének minden területét. A honlapunk nyitóoldalának felső címsorában Ügyintézés címszó alatt például már mód van információkat szerezni 21 olyan szolgáltatásunkról, amelyek könnyebbé teszik kerületünk lakóinak életét. Ugyancsak ebben a főrovatban 4 egyszerű lépéssel időpontot lehet foglalni önkormányzati tisztségviselőinkhez.

Aktualitások néven futó főrovatunk a kerületi hírekre, eseményekre fókuszál. Ezen a felületen jelenítjük meg önkormányzatunk összes futó pályázatát is. Már lezárult vagy még zajló önkormányzati beruházásaink is elérhetők lesznek az aktualitások között.

Kis híján ötezer dokumentum érhető el abban a főrovatban, amely az Önkormányzat címet kapta. Itt olvashatók többek között a polgármester, az alpolgármesterek, a jegyzők, az önkormányzati és a nemzetiségi képviselők, továbbá önkormányzatunk szervezeti egységeinek nevei és elérhetőségei is.

Élet a XIII. kerületben – ez a címe annak a főrovatunknak, amely részletekbe menően tudósít a partnerkártya tudnivalóiról, elfogadóhelyeiről. A főrovat különlegessége egy interaktív térkép, mely segít abban, hogy ha bárki meg akarja tudni, hol van lakóhelyéhez közel orvosi ügyelet, háziorvosi vagy szakrendelő, könyvtár vagy sportlétesítmény, a térképen máris láthatja az adott létesítmény helyét, pontos címét, elektronikus levélcímét, telefonszámát és nyitva tartását. Az interaktív térkép megjelenik az Intézményeink főrovatban is, miután sokaknak segítség, ha két kattintással tőlünk is megtudhatják például a kerületi rendészeti szervek vagy a közüzemi szolgáltatók elérhetőségeit.

A XIII. kerületi önkormányzatnak 8 olyan szervezeti egysége van a Polgármesteri Hivatalban, ahol ügyeket lehet intézni. Ezeknek a kapcsolattartási adatait adtuk meg a megújult honlap Elérhetőségek című főrovatában. A Közérdekű adatok című főrovatunkban pedig minden olyan információt közzétettünk, amely a XIII. kerületi önkormányzat tevékenységére, működésére, gazdálkodására vonatkozik.

Az új honlap tartalma még nem teljes körű, de folyamatosan kerülnek majd fel a hiányzó részletek. Köszönjük, hogy ezt türelemmel kivárják! Köszönjük azt is, hogy már korábban segítették az új honlapunk felhasználóbarát kialakítását!

Javaslataikra ezután is számítunk, észrevételeiket a szerkeszto@bp13.hu e-mail címen várjuk. Bízunk abban, hogy az itt elérhető információk segítenek abban, hogy tájékozottak legyenek a kerületi ügyekről, egyben a lehető legtöbb információ birtokában hozhassák meg a lehető legjobb döntéseket!